Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Подобрете работата на лаптопа си

3 януари 2012 | Автор: 4140 | Публикувана в Компютри

Вашият лаптоп би могъл да е бавен по различни причини. Сега ще разгледаме ней-често срещаните причини които водят до това и техниките да ги отстраним.

Дефрагментиране на твърдия диск

Като цяло, отсъстват много реални доказателства фрагментираният диск бави работата на системата, но има много хора, които твърдят, че това е истина и дефрагментирането е полезно. Без значение, дали това е така, дефрагментирането изобщо не вреди. За да го направите:

Влезте в Computer / My Computer
Кликнете с десен бутон върху C-то и изберете Properties
Изберете Tools таба, после бутона Defragment now

Почистете системата си от ненужните файлове

Програмите и операционната система постоянно създават най-различни файлове, които остават и когато вече не са нужни, дори след деинсталирането на програмата която ги е създала. След време тези файлове се натрупват и започват да тежат на Уиндоуса. С програми от типа на CCleaner можете да проверите системата си за подобни файлове и да ги отстраните. Колкото по-редовна е проверката, толкова по-добре.

Ограничете автоматично стартиращите програми

Много от потребителите на Windows имат много приложения, стартиращи автоматично всеки път, щом стартират лаптопа си. Спирането на някои от тях би могло да помогне за подобряване бързината на компютъра. Не е нужно да ги деинсталирате, а само да спрете пускането им, когато не са ви нужни.

Разбира се, някои от тези програми са нужни за работата на компютъра. Като пример, антивирусната програма е хубаво да включена постоянно.

За да промените кои програми да се стартират сами, направете следното:
Отидете в старт менюто, напишете msconfig и натиснете ENTER
Кликнете на таба Startup
Махнете отметките на програмите, които искате да спрете.

Сканирайте за вируси

Не възлагайте всичките си надежди единствено на антивирусната си програма за предпазване срещу зловреден софтуер. И на тях им се случва да пропуснат някой неприятен вирус или троянец. Периодично проверявайте с безплатните версии на SUPERAntiSpyware и Malwarebytes. За по-тежки случаи можете да пробвате AVG Rescue CD, който действа в извън-уиндоуска среда и хваща вирусите по-ефикасно.

Подобни статии:

  1. Да изберем ли таблета пред лаптопа? Таблетите станаха модни в последно време, заради това, че тъч-скрийн дисплеите станаха достатъчно надеждни и достъпни. В ретроспекция стремежът на...
  2. Как да подобрите издръжливостта на батерията на лаптопа При продължителен път с влак или докато чакате в гарата; искате да прегледате новините; докато си пиете сутрешното кафе или...
  3. Подходяща ли е за вас работата, която вършите? Вършенето на неподходяща работа води до потиснатост и отчаяние. Около нас е пълно с примери за хора, които мразят това,...

Автор: 4140

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар