Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Почивка в космоса

13 май 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

хотелиЧовечеството мечтае за космически приключения далече преди първия полет в орбита. Кацането на луната е било събитие, което очертало контурите на едно бъдеще, изпълнено с космическия открития и завоевания. Скоро обаче станало ясно, че не е толкова лесно да се извършват скъпоструващите експедиции, за които толкова се е говорило и мечтало. И все пак, искрицата надежда продължава да живее и днес, и става все по-ярка, благодарение на технологиите, които се развиват във всеки един момент.

Вече не е толкова непостижимо и за обикновен човек да посети Международната космическа станция – стига в понятието обикновен човек да включваме и понятието мултимилиардер. Цената на това изключително пътешествие може да струва до 35 милиона долара, и само 7 човека са си го позволили досега. Всички те преминали през специална подготовка, която не се различавала много от тази на истинските космонавти. В програмата им се включвало провеждането на научни експерименти като част от престоя си на борда на станцията.

Това обаче е далеч от концепцията за космически хотел, който едва ли скоро ще види бял свят. Въпреки че има компании, които активно проучват пазарите и търсят възможности за осъществяването на тази мечта, пречките са непреодолими за момента Най-малкото, всички посетители на този тип хотели ще трябва да преминават през доста сериозно обучение, и ще трябва да отговарят на определени здравни критерии. Да не говорим за буквално извънземните цени, които ще бъдат наложени от свръх-модерните технологии, използвани за построяването на станциите. И все пак, дори и сега, когато лежим на плажа с книга в ръка, пак можем да си мечтаем за онези дни, в които нашите внуци ще се протягат по шезлонги на луната.

Подобни статии:

  1. На почивка у нас, навън или да пропуснем? Къде да почиваме това лято? Много хора всъщност въобще няма да почиват, заради кризата, липсата на финансови възможности или свободно...
  2. Хотели в Гърция – евтина почивка за лято 2010 С каталога GreeceHotelinG намирате подходящо предложение сред разнообразни хотели в северна Гърция. GreeceHotelinG представя обекти от една до четири звезди...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар