Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Радио БНР (Българско Национално Радио)

8 март 2012 | Автор: inarticle | Публикувана в Новини

Аудиторията на радио БНР

Радио “Хоризонт” печели нови слушатели в столицата. Продължава възходящата тенденция в развитието на Радио “Христо Ботев”. Голямо е увеличението на слушателската радиоаудитория на РРС Шумен. Новата регионална програма на Българското национално радио БНР “Радио София” се развива успешно.

Това са само част от изводите за поведението на радиоаудиторията през май, направени въз основа на данните на агенция “Маркет Линкс”

Радио “ХОРИЗОНТ”

Радио “Хоризонт” продължава да е най-слушаната радиостанция в страната и столицата, като през май засилва още повече позициите си в най-конкурентната радиосреда у нас – тази в София. Месечната аудитория на “Хоризонт” в столицата достигна 27.2%, което означава, че всеки трети жител на София е слушал радио.

Пазарният дял на “Хоризонт” в София през май е 12.6% – значително по-голям от пазарният й дял през април (9.7%).

Както в национален мащаб, така и в софийски, най-големите положителни промени са по отношение на неделната аудитория на “Хоризонт”. В неделя в София пазарният дял на радио е нараснал значително и достига 21.6%.

Радио “ХРИСТО БОТЕВ”

Възходящата тенденция в развитието на Радио “Христо Ботев” продължава, като радио печели нови слушатели в страната и в София.

В национален план през май Радио “Христо Ботев” има 127 529 слушатели повече, в сравнение с април. Месечната й аудитория е нараснала от 5.7% (април) на 7.5% (май).

В София Радио “Христо Ботев” също печели популярност, ако се съди по по-големият брой слушатели, посветили времето си на предаванията й. Месечната аудитория на радио в София през май е нараснала с 19 572 души в сравнение с април – от 5.7% на 7.5%.

РЕГИОНАЛНИТЕ И ОНЛАЙН РАДИОСТАНЦИИ НА БНР

Три от регионалните радиостанции на БНР са увеличили месечните си аудитории през май, в сравнение с април 2008 – РРС Варна, РРС Шумен и “Радио София”.

Най-впечатляващо това увеличение е при Радио Шумен – от 37.9% през април на 48% или – увеличение с 10.1%.

Три от регионалните радиостанции на БНР заемат лидерска позиция в своите градове през май. В това отношение с най-добри показатели отново, както и през април, е РРС Благоевград. Месечната му аудитория в процентно отношение е най-голямата в сравнение с другите регионални радиостанции на БНР – 64% от жителите на Благоевград са слушали Радио Благоевград през май. Радио Варна от втора позиция през април, отстъпваща само на “Хоризонт”, е на първа през май с 36% аудитория. Радио Стара Загора също е водещо в града си с 34% месечна аудитория.

Интересна е ситуацията в Шумен, където както “Хоризонт”, така и Радио Шумен са слушани много повече през май, отколкото през април. Вече посочихме 10%-ното увеличение на слушателите на Радио Шумен – 48% от жителите на града са слушали Радио Шумен през май. Но още по-голямо е увеличението при “Хоризонт” – от 30.6% (трета позиция през април) на 53.8% (първа позиция през май) или с 23.2%.

РРС Благоевград в най-голяма степен е успяло да привлече слушатели от различни възрастови групи в сравнение с останалите регионални станции на БНР и е с най-голям дял на младежка аудитория – 13.% от слушателите му са до 24 годишна възраст.

Подобни статии:

  1. Онлайн радио или един безценен източник информация и приятна музика Онлайн радио станциите са един страхотен начин да се поддържате информирани и същевременно да се забавлявате с приятна музика по...
  2. БГ Радио – Само българска музика БГ Радио – Само българска музика БГ Радио стартира с грандиозен концерт на 3 март 2001 година. БГ Радио е...
  3. Радио N-JOY чукна пет годинки В деня на детето, 1-ви Юни, една от най-обичаните радиостанции в България – Радио N-JOY отпразнува стоят 5-ти рожден ден....
  4. Защо слушаме радио онлайн? Някога да сте се питали защо толкова много хора слушат музика онлайн всеки ден? Нека ви разкрием тайната на онлайн...
  5. Търсенето на поп-фолк радиостанции расте Една истина която е известна на всеки съобщиха реализираните неотдавна пийпълметрични изследвания направени от най-ценената агенция за изучаване на интернет...
  6. Иди на концерт на The Black Eyed Peas е Париж с радио Сити Eднa oт нaй-харесваните онлайн и ефирни paдиocтaнции в държавата пpoдължaвa дa paздaвa cтpaxoтни нaгpaди нa cлyшaтeлитe cи пo cлyчaй 10-та...

Автор: inarticle

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар