Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Рекордите на пицата

17 юни 2013 | Автор: t1sh087 | Публикувана в Хоби

Чували ли сте за рекордите на пицата? Аз лично не бях докато не попаднах на интересни статии в интернет, които от своя страна разкриваха подобен тип информация. Именно поради тази причина реших да споделя с вас и няколко интересни факта около тази хрупкава и невероятна храна, която заслужава да и бъде обърнато подобно внимание.

Като за начало можем да започнем с рекордът за най-много изядена пица, който се държи от румънеца Кристиан Димитру. Този господин е успял да изяде цели 200 паунда пица за 7 дена през 2006 г., като по този начин е поставил един наистина зашеметяващ рекорд. Тук е моментът да поговорим и за най-голямата пица “конструирана” някога в света, която е била с диаметър от 37.4 м. Годината на падналия рекорд е 1990, а за нейното приготвяне са използвани 500 кг брашно, 800 кг сирене и 900 кг доматено пюре. Подобна пица не е за изпускане.

Друг подобен рекорд е дело на Бил Бар, щата Айова, който се прочува с пица с размери 129х97 фута. Тази огромна площ храна е нахранила цели 5,200 жителя. Такъв рекорд не само буди възхищение, но от своя страна би могъл да бъде приветстван с аплодисменти. Случайно или не в САЩ има дори и национален празник на пицата, който обхваща целия месец октомври. По случай празненствата се изяждат хиляди тонове пица в цялата страна. Едно доказателство за това колко обичана е тя в Америка.

Последните рекорди, които ще споделя с вас приятели са свързани с най-много пицарии в една държа и град. Разбира се, това постижение отново е в САЩ, а ресторантите предлагащи тази храна са над 61 хиляди, докато тези в Ню Йорк надминават 9 хиляди. Това означава, че ако сте фен на пицата то Америка е най-подходящото място за вас да започнете нов живот. И накрая ще ви разкрия най-интересният факт, който пазех за накрая, а именно, че за една година в световен мащаб биват продадени над 5 милиарда пици. Зашеметяващо, нали?

Подобни статии:

  1. Зашеметете гостите с пица Много често се чудим какво да приготвим когато имаме гости. Няма какво да крием от вас, но най-често един бърз,...
  2. Напътствията на един пицар Известното изречение „Виж Неапол и умри“ е малко пресилено за днешните представи, но нищо не пречи да се придържаме само...

Автор: t1sh087

Този потребител е публикувал 14 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар