Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Напътствията на един пицар

9 декември 2012 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Новини

Известното изречение „Виж Неапол и умри“ е малко пресилено за днешните представи, но нищо не пречи да се придържаме само към първата част на сентенцията и никога повече да не си позволяваме да изпускаме оферти за евтини самолетни билети до Неапол. Освен това, поговорката може и да се трансформира във „Виж Неапол и хапни“.

Запознайте се с историята на Джузепе Масколи и вижте неговото любимо място, на което в Неапол трябва да опитате от прословутата италиански пица.

Джузепе Масколи пристига от Неапол, за да работи в Лондонското училище по икономика, но едно преосмисляне на средната възраст го отвежда към нова кариера – майстор на пици.

Неговата мини верига от пицарии, наречена Franco Manca, предлага автентични пици, направени по стара неаполитанска рецепта точно в търговския център на Лондон – Westfield Stratford City.

Пицата, предлагана там наистина е уникална, защото се спазват всички правила за правенето й, които са задължителни в Неапол. А те са многобройни – от това какво да бъде брашното до това на каква точно температура се пече то и каква фурна се използва.

Според познавачите, истинските пици в Неапол са два вида. Единият е“марина“ – тя е предимно с домати и няма нищо общо с морската храна. Предполага се, че името й идва от историята на рибар, чиято съпруга му правела храна за дългите часове прекарани в ловене на риба. Вторият вид е известната по цял свят пица „маргарита“. Тя съдържа домати, моцарела и босилек.

Според Джузепе Масколи туристите често не си позволяват възможността да посетят Неапол, просто защото не знаят какво изпускат. И наистина доста хора свързват южния италиански град с беззаконие и не особено чисти улици. И все пак, пицата, която можете да хапнете там, няма да намерите никъде другаде, твърди Масколи.

Най-доброто място да се яде пица в Неапол

Според пицаря, най-добрата пицария в града е L’Antica Pizzeria da Michele.

Това е така популарната пицария, станала част и от холивудския касов хит с участието на Джулия Робъртс – „Яж, моли се, обичай“. Мястото е считано не само най-добрата пицария в Неапол, но вероятно и в света. Затова похапването на пица тук е първото нещо, което трябва да направите, когато посетите Неапол.

Подобни статии:

  1. Онлайн радио или един безценен източник информация и приятна музика Онлайн радио станциите са един страхотен начин да се поддържате информирани и същевременно да се забавлявате с приятна музика по...
  2. Можем ли да се доверим на един платен домоуправител? Не ви ли се е случвало да се съберете с вашите съседи, за да решите, кой да бъде новият домоуправител....
  3. Chevrolet Aveo 2011 – един изящен и компактен автомобил През 2011 година американската марка Chevrolet, собственост на General Motors пусна на пазара още един чудесен автомобил, ориентиран към все...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар