Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Сватбени фотографи за сватбени спомени

24 юли 2015 | Автор: teddyn1 | Публикувана в Изкуство & Забавление
сватбена фотография

сватбена фотография

Когато бях на 11 се озовах на една сватба. Жениха се семейни приятели и родителите ми решиха да ме замъкнат. Какво разбира едно единадесет годишно хлапе от сватби?

Предпочитах да си играя пред блока, вместо да ме вкарват в ролята на манекен в магазин. Трябваше да пробвам един куп дрехи, да обикалям магазините. От позицията на сегашните дни оценявам това си посещение, като нещо много ползотворно за бъдещото ми развитие. Но тогава нямах и представа как една сватба ще промени живота ми. А живота ми се промени, когато след сватбата, единственото което си спомнях от нея бе…фотографа. Нищо друго от цялото събитие не остави в мен толкова много впечатление, колкото непознатия мъж с малкото апаратче в ръце.

Нещо се пробуди в мен в този момент. Поисках да се занимавам с фотография.

Исках да снимам и аз такива прекрасни кадри, като този професионален фотограф. За мен сватбата не представляваше никакъв интерес. Ритуалите по хвърлянето на букета, жартиера, тортата, менчето…бяха просто някаква, за мен поне, излишна суетня. Но когато прибавиш фотоапарата между човека и тази въпроса суетня, то нещата се променяха коренно. Да се стремиш да уловиш идеалния кадър, като в същото време разполагаш само с няколко секунди. Да прецениш от къде пада светлината, да я използваш за да направиш прекрасни кадри. Да използваш дори сенките в своята работа – безценно. Може би само един професионален фотограф може да оцени тези неща. С други думи, човек с фотографска кръв. В един момент усетих, че това е моето призвание и че трябва да го следвам. Сега нямам търпение да ме поканя за сватбен фотограф. Как си обяснявам промяната ли?

Ами предполагам, че всичко се дължи на това как от страничен наблюдател, от зрител се превърнах в не просто част от събитието а в главно действащо лице. В една сватба професионалния фотограф е може би най-важен. Всички спомени от нея трябва да бъдат съхранени, а тази задача се пада на истинския сватбен фотограф. Да уловиш моменти, които ще останат скъп спомен всички, ще показват работата ти и след години, на бъдещите поколения, това за мен е невероятно. Ако щете има някакво очарование, някаква мистика. Това могат да го разберат само фотографи.

Подобни статии:

  1. Шоколадови бонбони за сладки спомени Колко ли от нас неволно се усмихват при сладкия спомен от детството, когато майките ни криеха кутия шоколадови бонбони за...
  2. Избор на сватбени подаръци и аксесоари Знаете ли, че трябва с внимание да подходите към някои сватбени подаръци? За лошо предзнаменование се счита на младоженците ножове...
  3. Сватбена фотография и видеозаснемане Албумът със снимки и филмът са най-забележителните архиви на щастливия сватбен ден. Макар и да се състои дълго тържеството по...

Автор: teddyn1

Занимавам се със SEO оптимизация за търсещи машини - http://seoteo.info/. Поддържам свои фриланс проекти, както и работя в уеб дизайн студио.

Този потребител е публикувал 83 статии.

Вашият коментар