Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Груповото пазаруване в България

9 март 2011 | Автор: deathripple | Публикувана в Бизнес

Поглеждайки няколко години назад, електронната търговия в България не се развиваше особено добре. Факторите за това вероятно са много,  но бих дал приоритет на два. Първо броят на активните потребители и хората, които имаха достъп до интернет  не предразполагаше бизнеса да се разраства и да търси потенциални клиенти чрез мрежата. И второ по принцип българина е доста скептичен и предпочита първо да види и да пробва преди да купува.

В последно време обаче нещата доста се промениха и на бял свят се появиха множество уебсайтове за онлайн пазаруване, магазини и аукциони.  Следващатият хит в онлайн пазаруването, който превзе света и не пропусна и България е концепцията за групово пазаруване. Идеята тръгва от американския сайт Групон, който решава да се възползва от силата на големите групи, а в последствие това правят и български сайтове като www.grupovo.bg.

Grupovo.bg всъшност действа като посредник между продавач и купувач, използвайки платформа за закупуване онлайн. Група от хора, които купуват заедно, дава възможност на търговците за по-голям обем продажби, а по този начин те предлагат много по-ниски цени. Този модел позволява на всеки, който се включи в покупката да го направи  с отстъпка, каквато не би могъл да  получи, ако отиде сам при фирмата, предложила офертата. За разлика от други подобни сайтове в grupovo.bg не е необходимо да се събере минимален брой хора за сделките, за да станат активни. Всеки потребител, който поръча ваучер за участие в промоцията, реално я закупува и е свободен да се възползва от нея без да се интересува от това дали и колко още хора са се включили в групата.

Мрежите за споделяне и популярността на социалните платформи като Фейсбук и Туитър също много помагат за развиването на този модел, давайки възможност за бързо генериране на големи потребителски групи около сайтовете за групово пазаруване.

От своя страна локални търговци и прохождащи фирми, които не се радват на широка аудитория могат да популяризират бизнеса си чрез интернет и да достигнат до много нови клиенти.

Предлаганите промоции в сайтовете за групово пазаруване обхващат голяма гама от продукти и услуги, които включват хранителни продукти, напитки, ресторанти, заведения, козметика и козметични процедури, екскурзии и туроператори, курсове и учебни центрове и много други.

Подобни статии:

  1. С какво сайтовете за групово пазаруване, намаления и отстъпки могат да помогнат на моя бизнес? Аз имам малък ресторант и искам да намеря повече клиенти Именно на този въпрос ще се опитам за отговоря в...
  2. Защо да рекламирам в сайтовете за групово пазаруване? Сайтовете за групово пазаруване, с ежедневни сделка на деня се настаниха стабилно в нашето интернет пространство. Темповете с които се...
  3. Групово пазаруване – Нека всички са доволни, когато има сделка! Груповото пазаруване навлиза с невероятни темпове у нас. Сега задължително ще се блъсне в „Побългаряването”, нужно ли е наистина това...
  4. NASA астронавт на туристическа конференция в България eCommerceAcademy.net организира конференция "Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес" между 15-ти и 17 март 2011 г. в Хотел "Шератон",...

Автор: deathripple

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Comments are closed.