Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да изберем готварска печка?

25 януари 2013 | Автор: bizz | Публикувана в Друго

Изборът на готварска печка зависи главно от свободното пространство, с което разполагаме в кухнята (освен, ако не подбираме кухненското обзавеждане според предварително избраната печка), нейният естетически вид, както и ползите, които тя би ни донесла, най-вече в бюджетен план. Възнамеряваме ли да използваме готварската печка „скромно”, само по поводи, или планираме да я експлоатираме сравнително често?
Въз основа на отговорите на тези въпроси, ние би трябвало да сме в състояние да решим дали имаме нужда от по-елементарен уред с един термостат, с обикновен(ни), керамичен(ни) или индикционен(нни) плотове, с каталитични или индукционни панели.

Какъв тип печка да избера?

Готварска печка е комбинацията от фурна и котлони, с ширина от 50см, 60см или 109см. Обикновената електрическа печка е по-евтина, в сравнение с газовата, но пък топлината на фурната е не толкова добре разпределена, затова е необходимо повече време за затопляне, както и за охлаждане, след приключване на готвенето.
Новите технологии идват на помощ, за да предложат решение на тези малки неудобства: вентилацията във фурната разпределя по-добре топлинната енергия, а керамичните плотове повишават температурата в рамките на едва 30сек.
Съществуват и индукционни котлони, позволяващи готвене по различни начини, но те са доста скъпи и изискват употребата на специални (от чугун, емайлирана или неръждаема стомана) съдове за готвене. Медните, алуминиеви, стъклени, керамични или обикновените метални съдове са крайно неподходящи за индукционно готвене.
Що се отнася до фурната, тя може да бъде с или без някои аксесоари: функция за по-добро разпределение на топлината или „студена врата”, таймер, грил или турбо грил, програматор и т.н.

Нашето мнение:
Индукционната печка е твърде събълазнителна, но трябва да се имат предвид не само разходите за първоначалната инвестиция, но и подмяната в посудата и оборудването, които се налагат при покупката на такъв уред.
Трябва да си даваме сметка също така, че големината на печката зависи от нейната вместимост, т.е. трудно би било да изпечем пуйка във фурна, с широчина 50-60см.

Подобни статии:

  1. Рецепти за месо Много рецепти се изписаха и много се говори за приготвянето на месото, защото и се консумира много. Малко се знае...
  2. Как да изберем климатик? Един изключително важен въпрос, когато говорим за климатици е как да изберем най-подходящите за своя дом, офис, вила, хотел или...
  3. Как да изберем фирма за монтаж на изолация Вашия покрив е протекъл и се нуждаете от фирма за поставяне на хидроизолация. Ние от http://www.soizo.com/ сме подготвили няколко съвета...
  4. Защо да изберем невероятните дървени къщи за наш дом? Погледнем ли дървени къщи неминуемо голяма част от нас правят линията с приказните продукции, в които главните герои живеят в...

Автор: bizz

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар