Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Рецепти за месо

3 юли 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Храни & Напитки

Много рецепти се изписаха и много се говори за приготвянето на месото, защото и се консумира много. Малко се знае обаче за промените вътре в него при термична обработка. В последните няколко века науката с изучването на месото се занимава и приготвянето му. Така разбираме защо то понякога е крехко, сочно, вкусно и ароматно, а друг път – по същия начин уж приготвено, а можем единствено с подметка да го сравним.

Указанията, които в рецепти получаваме колко месото да печем, хем да е изпечено, хем подметка да не е, чрез практиката на поколения са научени – прости правила, които показват, от вида в зависимост и теглото на месото, колко да го печем, достигайки заветната граница 70-75°С.  В гореща фурна, на грил, при варене, месото достига бързо от над 80°С вътрешна температура, и нужното време за достигане на  крехкост, е недостатъчно често, преди в следващия диапазон да влезе температурата.

Може сложно да звучи, ако забучите термометъра на месото дълбоко в най-дебелата част, когато над 63°С започне да показва, значи месото е изпечено достатъчно добре по точните рецепти за печене и да го извадите от фурната е време. Така, че не сте прекалили с печенето – ще сте сигурни, или недопечено сте го оставили, без на таблици за готвенето да разчитате, предположения и рецепти.

Къде е мястото на Crock-Pot в кухнята? В уредите за бавно готвене, температура от 93-97°С се достига, но за дълъг период от време – на режим „low“ след 4 часа готвене на цяло парче месо, то достига температура от 78°С, и достига чак след 8 часа93°С.  Времето за приготвяне в таблиците на уреда и рецепти за готвене, именно с факта са съобразени – при правилната температура, достатъчно време на месото да оставим, за да завършат в него съответните процеси.

Сега вече разбирате, колко специална и интересна е на уредите за бавно готвене ролята и как при правилна температура достатъчно време Crock-Pot осигурява, за да получите ароматно, крехко, сочно и вкусно месо по рецепти. А преди Crock-Pot да си поръчате, обадете се на онези, от които за уредите за бавно готвене разбрахте и лично да се уверите от опита им, че това работи добре на практика и е много удобно.

 

Подобни статии:

  1. Рецепти за вкусни ястия От голямо значение е подборът на правилните рецепти при съставяне на меню. При обикновените обеди се сервира супа, основно ястие...
  2. Български кулинарни рецепти – онлайн гид Сайтът sgotvi предлага по много елегантен начин кулинарни рецепти, съвети за готвачите, препоръки за здравословно хранене и много други. Има...

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар