Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да проследим местоположението на мобилен телефон с Google Latitude

11 юни 2012 | Автор: ellusion | Публикувана в Друго

Как да проследим местоположението на мобилен телефон с Google Latitude
Единствената спънка да бъдем толкова навътре в нещата с последните технологии и яките интернет приложения е, че когато двете безпроблемно се комбинират, за да формират крайното, ултра-полезно приложение с неограничен потенциал – това ви кара да се изпотите от удивление. Веднъж щом разбрах, че някой може да проследи мобилен телефон с помощта на Google Latitude, излезнах да бягам около блока, за да изгоря енергията преди да седна да пиша тази статия.
Как работи GSM проследяването на мобилен телефон чрез Google Latitude
Готиното за Google Latitude е това, че не се изискват никакви скъпи джунджурии. Всичко, което ви трябва, е мобилен телефон и можете да направите нужната GPS мрежа от приятели без нуждата от GPS технология. Чудите се дали приятелят ви Иван е още на работа? Просто влезте в Google Latitude или провете картите на Гугъл във вашия телефон и достатъчно сигурно е, че иконата на Иван ще се покаже на картата от работата му. Дали най-добрият ти приятел се губи от снощната среща? Ако е оставил телефона си включен, всички негови приятели ще могат да разберат къде всъщност се намира.
Стартирането е толкова лесно, колкото да напишеш номера си на полето в главната страница на Google Latitude или можеш да влезеш в “google.com/latitude” и направо да го инсталираш. Това е най-новата версия на картите на гугъл с инсталиран Latitude. Веднъж инсталирана тази версия сте готови – просто кликнете на „Меню” и после на „Latitude”.
Настройване на Google Latitude с мрежа от приятели
Настройването на приложението на телефона ви е лесна работа. Когато го отворите на телефона си, можете веднага да започнете да добавяте приятели с имейл адресите им. Ако никой от тях няма инсталирано приложението, пратете им тази статия и им кажете да го направят.
Когато за първи път стартирате картата след като сте инсталирали Latitude, веднага ще видите нормален показалец на картата заместен с вашата снимка, имейл адрес и местоположението ви, когато последно сте използвали устройството.
Това е яко. Всичко, което прави това приложение, е отличната работа с поддържането на картите с последни данни, с помощта на статуса ви в определен радиус, зависещ от най-близката телефонна кула, до която се намирате. Обаче докато се следите на вашата карта по време на шофиране или разхождане, е много забавно, но може да бъде и скучно ако го правите сами. Latitude ви позволява да се забавлявате с мрежата от приятели като си позволявате да добавяте всеки един от тях към вашия Latitude списък с приятели, така че да можете да виждате тяхното местоположение. За да изпробваме това приложение, аз се обадих на мой приятел, използващ Blackberry, в Дери, Ню Хемпшир и го помолих да стартира своя Latitude и да ме добави като приятел. Когато си потвърдихме приятелството, аз изведнъж се появих на неговата карта, както и той на моята!
Когато кликнете на иконата на вашия приятел, ще можете да видите информация за контакта и местоположението му, или може да изберете как искате да споделяте вашата информация с този ваш приятел. Това означава, че ще можете да избирате нивото на поверителност, което искате за вашите промени в статуса за някои приятели. Можете да осигурите точното местоположение за най-добрия ви приятел, когато държите детайлите някак си неясно за родителите ви. Също така с помощта на менюто на Latitude, ще можете да настоите нивото на поверителност за всички в мрежата.
Можете да промените настройките на поверителност, така че когато сте някъде, където не искате никой да знае, просто променяте статуса си на „Скрийте местоположението си”. Когато сте на мястото, където трябва да сте, просто превключвате обратно на „Открий местоположението си”. Ако искате да се пошегувате с вашите приятели(или вашия шеф), като ги накарате да си мисля, че сте някъде, където не сте, можете ръчно да смените местоположението си.
Употреба на Google Latitude онлайн
Разбира се, проследяване на мобилни телефони не е достатъчно на Google. Това е частта, която наистина ме накара да се изумя. Google са включили тази мобилна технология в онлайн инструмент, който можете да гледате и манупулирате от интернет страницата на Google. Това означава, че дори и да не носите телефона ви с вас, но имате достъп до интернет, вие можете да проверите къде са приятелите ви в момента или да обновите местоположението си в Latitude, така че те да знаят къде сте. Цялата тази идея е на базата и целта на Twitter и добавя друго ниво на графична интерактивност, с визуални в реално време обновления в статуса за вашите приятели. Следващата еволюция на тази технология, която предвиждам, е способността да се закрепва за вашия блог или уеб-сайт с помощта на специално приспособление, което ще ви позволява да споделя собственото си местоположение с вашите читатели. Откакто статус-барът съществува за кратки текстови обновления, това приложение ще превърне Google Latitude в по-изобразителна версия на Twitter.

Подобни статии:

  1. Може ли Google + да Ви помогне при Търсене на работа? Може да сте чули за Google + и може да не сте, това е бъдещият гигант във сферата на социалните...
  2. Защо Google успява с уеб приложенията, а се проваля при устройствата? Платформата Google TV, която имаше възможността да отстрани преградата между класическия телевизор и Интернет, бе толкова хладно приета, че Google...
  3. Оригиналната черна Motorola Gleam – новия флип телефон Оригиналната черна Motorola Gleam, която е официално позната като Graphite Grey вече беше представена от T-Mobile and Orange преди време,...
  4. Samsung B7722 Duos – телефон с две-сим карти и wifi Samsung B7722 Duos – разширете границите на общуването! Едновременна поддръжка на 3,5 G + 2.5 G Първият телефон на Samsung...
  5. Ревю на Samsung Galaxy Ace S5830 от магазин за мобилни телефон Elitmobil Ако нямате финансовата възможност да си осигурите хубав телефон, но все пак искате да сте в крак с модата, трябва...
  6. Ремонт на Нокиа и други телефон Животът на съвременния човек е толкова динамичен, че за вземането на навременни решения той трябва да е в крак със...

Автор: ellusion

Този потребител е публикувал 5 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар