Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Най-разпространените начини за отпушване на канали

21 февруари 2011 | Автор: chokoevsubmit | Публикувана в Бизнес

Навярно на повечето от нас ни се случвало да се запуши тоалетната, канала в банята или мивката. Вярвам, че няма човек на който да му е приятно когато това се случи, но в интерес на истината за това обикновено сме си виновни ние самите. Който и канал да е от гореизброените в повечето случаи бива запушен от отпадъци и мръсотия и трябва да да отпушваме запушеният канал. Споменавайки отпадъци имам в предвид, че това може да са части от храната която консумираме, различни предмети изпуснати случайно в канала и мръсотията която често бива изхвърляна в него. Едно от най-лошите запушвания на канала се създава когато в канала заедно попаднат мръсотия и косми, които образуват една жилава “тапа”, която ще ви навлече много неприятности. В такъв момент ще се наложи или ние самите да опитаме с подръчни инструменти и препарати или да потърсим помощ от хора специализирани в отпушването на канали.

Във вторият вариант е ясно какво следва. Свързвате се с фирмата и тя ви праща човек или група, която е специализирана в отпушване на канали. По принцип те набързо отпушват запушеният канал, защото често им се налага да разрешават такива проблеми, а и са подготвени с нужното оборудване за отпушване на канали. При първият определено не е така, понеже ще трябва вие сами да положите усилия за отпушване на канала, като това не рядко завършва безуспешно въпреки старанието ви. В тази статия ще разгледаме как с подръчни средства може да се опитате да отпушите запушения канал.

Първият начин, който е и най-известен е да пробвате да отпушите канала с пробутвало. Това е уред подобен на боздуган и е много лесен за употреба. Ако на пример е запушена мивката може да я напълните с вода и след като наместите инструмента на отвора на канала, с резки движения нагоре-надолу създавате налягане, което би трябвало да накара водата да премине през препятствието, което е запушило канала. Ако евентуално канала е с преливник ще се наложи да го запушите преди манипулацията, за да може да се постигне нужния ефект. Този инструмент може да се ползва за отпушване на мивки и  отточни тръби, както и за вани, тоалетни и други подобни канали.

Вторият най-разпространен начин за отпушване на канали е използването на обикновена тел, която може да пригодите за случая. Препоръчително е телта да е по твърда, но съвместно с това и гъвкава, за да може да влезе и в трудно достъпни места, като извивки и стеснения. В края, който ще влиза в канала се изкривява телта, така че да заприлича на кука. Така като я вкарате в тръбата и достигнете до мястото, което е запушено ще можете да закачите това, която я е запушило и евентуално да го изтеглите. Този начин на отпушване е изключително ефективен при запушен канал от косми и мръсотия, но на малки разстояния, за да може да се стигне проблемното място.

Третия начин е с водна струя, която създава налягане и изтиква “тапата” от запушения канал. Ако решите да ползвате този метод е нужно да прикрепите добре маркуч за чешма като след това го поставите в отвора на канала. При пускане на водата, понеже тя няма от къде да излезе си проправя път през запушения канал и избутва препятствието си.

Подобни статии:

  1. Постоянен теч на вода от казанчето на тоалетната Изключително, често се случва да забележим, че водата от казанчето, дори когато не е използвано продължава да тече. Този изключително...

Автор: chokoevsubmit

Този потребител е публикувал 19 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар