Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Погрижете се за дамските си чанти

30 август 2012 | Автор: simeon | Публикувана в Мода

Чантите са любимия аксесоар на всяка дама. Освен че могат да са модерни, красиви и в тон с модните тенденции, те са и едно неприкосновенно място за всяка жена. Освен най-важните неща като портфейл, ключове и мобилни телефони, чантите съхраняват тайните лични вещи, които не трябва да бъдат достъпни за който и да е мъж.

В качеството си на “пазители” на личното пространство, дамските чанти се радват на голям интерес от страна на жените. Всяка една от тях притежава няколко чанти, а не са рядки и случаите на дами с безбройна колекция от чанти.

Дали обаче всяка от тях им се отблагодарява подобаващо за “добрата работа”? В повечето случаи не. Прането, миенето и потдръжката на чантите все още е табу за по-голямата част от нежния пол. Обикновенно старите и замърсени чанти се изхвърлят, дори и все още да са на мода. Това се дължи на факта, че не е ясно как точно трябва да се потдържат и съхраняват. В много случаи дори и продавачката, от която си купувате чантата не може да Ви каже как точно да се грижете за нея.

За щастие сте попаднали точно на мястото, където ще научите как се прави това.

Като за начало нека започнем с няколко основни метода за почистване и потдръжка на дамските чанти:

- За изчистването платняна чанта или такава от изкуствен материал (между найлон и пластмаса) може просто да използвате малко парцалче без даже да го напоявате. Никакви препарати. Просто леко търкате замърсените места. Ако изключим копринените чанти даже спокойно може да използвате четка за зъби с малко паста за зъби върху нея за отстраняванео на единични петна. Не забравяйте че пастата за зъби е ебразивна и освен за зъбите Ви може да се погрижи и за много петна по Вашите чанти.

- независимо какъв материал е дамската чанта, ако сте я изпрали ръчно (или третирали с вода по какъвто и да е начин), я оставете на изсъхне на проветливо място. Никока не я проскайте директно под слънцето. Това може да доведе до сериозни повреди. Чантите са в най-уязвимото си състояние точно след като се измият с вода. Ако директно ги оставим да висока температура е много вероятно цветовете да избледнеят (при платняните чанти) или пък чантата да се напука, ако е изработена от кожа.

- ако пък чантата има твърди декоративни елементи по нея, без значение дали те са метални пластмасови или дървени е най-добре след миене да подсушим чантата със сух парцал.

Съвети за чистене при някои по-специални видове замърсявания.

Един такъв вид замърсяване например е пожълтяването на бяла чанта. Доста грозно състояние, което прави чантата да изглежда много по-стара, от колкото всъщност е. Решението на този проблем отново е лесно и елементарно – четка за зъби. Този път обаче без паста, все пак ще обработвате цялата повърхност на чантата а пазтата за зъби е много агресивна. Вместо нея нанесете перилен препарат по четката и търкайте нежно. Ще се удивите от резултата.

Упорити петна върху чисто бели чанти може да премахнете с белина. Не забравяйте обаче преди това да изпробвате препарата върху малко парченце плат, за да сте сигурни че няма да реагира неочаквано с него. Все пак този препарат е доста силен.

Вече чувствате ли се готови да се погрижите са дамските си чанти?

Подобни статии:

  1. Дамски и мъжки чанти – моден аксесоар или необходимост. До преди години чантите се смятаха за чисто женски необходим аксесоар в който дамите успяваха да поберат най-необходимите си неща,...
  2. Чанти – история Първоначално европейците са носили чанти само с една единствена цел – да си носят монетите в тях. Те са били...
  3. Модни тенденции при дамските палта и дамските якета за есен-зима 2011-2012 Топ дизайнерите са особено идейни и продуктивни при създаването на колекциите си за есен-зима 2011-2012. Най-податливи на модни влияния както...
  4. Corto Moltedo стил поп-лукс Марката Corto Moltedo е създадена от италианския дизайнер Gabrielecorto Moltedo, който интерпретира понятието за лукс в производството на чанти, създаване...

Автор: simeon

Този потребител е публикувал 12 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар