Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Поява на хемороиди след раждане

5 юни 2013 | Автор: social@hemolek.com | Публикувана в Здраве & Фитнес

Какво представляват хемороидите?

Хемороидите са варикозни вени – кръвоносни съдове, които са станали необичайно подути и уголемени – които се намират в областта на ректума. Хемороидите обикновено варират по размер и може да са колкото стафида или колкото цяло гроздово зърно. Почти винаги хемороидите причиняват много силен сърбеж, понякога болка и ректално кървене, особено при дефекация.
При някои случаи уголемените вени се „хлъзват“ и изпадат през ануса. Когато това се случи, пациентите усещат мека и подута маса, която се подава под ръба на ануса. Тези хемороиди се наричат пролабирали.
Хемороидите се появяват сравнително често по време на бременност и също толкова често малко след раждането. Някои жени развиват хемороиди за първи път докато са бременни – а когато са имали хемороиди преди зачеването, то почти сигурно е, че отново ще се появят. За щастие хемороидите причинени от бременност най-често изчезват сами, като е необходима съвсем малко помощ от страна на пациента. Тази помощ се изразява в няколко прости процедури и лечение с билки, хранителна диета и други подобни алтернативни методи за лечение.

Защо след раждане се развиват хемороиди?

Бременността предразполага тялото към развитие на хемороиди, но освен това и към разширени вени в краката, а понякога дори и във влагалището. Реално погледнато, хемороидите много наподобяват разширените вени по крайниците и затова причините за появата на двете състояния са общи.
Първата причина е, че растящата матка по време на бременността започва да притиска тазовите вени и долната куха вена, голямата вена в дясната част на тялото, която получава кръв от долните крайници. Налягането, причинено от натиска може да забави връщането на кръвта от долната част на крайниците, т.е. да се получи нещо като престой, който от своя страна увеличава налягането във вените под матката. Увеличеното налягане в кръвоносните съдове означава, че те ще уголемят своя размер, за да компенсират това.
В допълнение, по време на бременност се наблюдава увеличение на хормона прогестерон, който кара стените на кръвоносните съдове да се отпускат, позволявайки им да се подуват по-лесно. Прогестерона също така допринася и развитието на състояния на запек, тъй като забавя дейността на чревния тракт. Запекът често води до напъване по време на дефекация, което от своя страна увеличава прекомерно налягането и става причина за развитието на хемороиди. Налягането, което се генерира по време на напъните във втората фаза на раждането също създава хемороиди.

Как могат да се облекчат симптомите на хемороидите?

В домашни условия можете да използвате ледени кубчета, увити в мек плат, които да прилагате върху областта на ануса по няколко пъти дневно. Ледът може да спомогне за спадане на подуването и усещането за дискомфорт. Някои жени използват хамамелис, за да увеличат въздействието на комрпеса.
Друг метод за домашно лечение на хемороидите са седящите бани. По няколко пъти дневно трябва да правите бани в топла (но не гореща) вода, като сеансите не трябва да са по-дълги от 15 минути. В много аптеки се предлагат специализирани съдове (легени) за седящи бани, но ако не разполагате с такива можете да импровизирате с обикновени легени.
Много е важно след дефекация областта да бъде добре измита, за да се предпазвате от дразнене и евентуални инфекции. Също така можете да си помогнете и като носите памучно бельо, което е меко и не дразни хемороидите.

Как могат хемороидите да оздравеят по-бързо?

За да ускорите процесите на възстановяване можете освен гореспоменатите процедури да приложите и някои други традиционни методи за лечение на хемороиди.
Първият от тях включва правилно хранене и здравословна диета – трябва да увеличите значително приема си на диетични фибри и дневното количество приемана вода. Фибрите и водата действат укрепващо на стените на кръвоносните съдове, но освен това и омекотяват значително екскрементите. Така по време на изхождане излишното напъване не е необходимо и хемороидите не биват подлагани на допълнително налягане и натиск. Фибри можете да приемате чрез пълнозърнести култури, а също така и чрез свежи плодове и зеленчуци.
Другият начин за ускоряване на оздравяването на хемороидите е да предприемете домашно лечение с билки и народна медицина. Съществуват редица растения, които имат силно въздействие върху хемороидите – със антивъзпалително действие, спиращи кървенето и ускоряващи кръвообращението в областта на ректума, и намаляващи сърбежа и болките. Имайте предвид обаче, че докато сте все още кърмачка, трябва много добре да се запознаете със свойствата и евентуалните странични ефекти които могат да се появят при приема на някои билки. Лечебните свойства на природата са необятни и изключително силни, но винаги трябва да се отнасяме с уважение и да сме внимателни, когато предприемаме лечение на хемороиди или която и да е друга болест с билкови отвари.

Подобни статии:

  1. Лечение и превенция срещу разширени вени Ендовенозен лазер Това е една напълно иновативна алтернатива за лечение на разширени вени, които са били лекувани чрез операция. Малко...
  2. Усложнения при разширените вени Разширените вени са изключително разпространено заболяване, чиито симптоми често се пренебрагват в началните стадии на развитие на болестта. Голяма част...
  3. Спада ли ресурса на двигателя след чип тунинг Инженерите, които подготвят различните двигатели за масово производство ги конструират така, че да издържат на сериозни натоварвания. Ако се доверите...
  4. Карагър спокоен след спечелването на Карлинг Къп Бранителят на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че трофея, който отбора спечели в неделя на „Уембли” е смъкнало напрежението от него...
  5. Организация на счетоводството след регистрация на ЕООД Започването на собствен бизнес е крачка в живота, за която никой не е напълно подготвен. Факт е, че бизнес средата...
  6. Жените след 59 годишна възраст трябва да спрат с червеното червило и тежкия грим. Има момент в който всяка жена започва да старее грациозно. Анкетиране на 2000 жени на 45 годишна възраст сочи че...
  7. Ариен Робен остава фокусиран след като Байерн Мюнхен унищожи Барселона Ариен Робен отказва да приеме, че Байерн Мюнхен са на път към финала на шампионската лига въпреки победата с 4-0...
  8. Съдове от сребро – за добър вкус Когато става дума за съдове от сребро, повечето хора възприемат идеята като нещо снобарско, луксозно и недостъпно. Всъщност това не...

Автор: social@hemolek.com

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар