Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предимствата на pvc дограмата

18 декември 2011 | Автор: salamander88 | Публикувана в Бизнес

Какво е PVC и защо се използва за производство на дограма?

За първи път PVC-то е синтезирано още през 1872 г. от немският химик Бауман, но в средата на двадесети век, той започва да се използва масово за производството на тръби, врати и прозорци, подови настилки и за много други продукти.

Такава популярност е проста: този материал се характеризира с ниски цени, безопасност и издръжливост. За разлика от дървото или метала, той не се влияе от влагата, не се деформира, ръждясва или гние. В допълнение, освен красив дизайн вие получавате и добра топлоизолация . Поради енергийната криза в Европа през 70-те години на ХХ век, pvc дограмата е широко разпространена. В края на краищата, тя може да намали разходите за инсталация за отопление на помещения.

Вярно ли е, че в PVC дограмата се съдържа олово, и как това се отразява на нашето здраве?

В действителност, при производството на PVC профилите се използва стабилизатор. Той се състои от оловни съединения. В готов pvc профил се съдържат около 0,4% от солите на този метал. Въпреки това, оловото в пластмасата не причинява вреда за здравето.

Като цяло, в Европа проучвания на ефекта на олово стабилизаторите продължават повече от 40 години. По-специално, дългосрочни наблюдения са потвърдили безопасността на PVC тръбите за водоснабдяване. Това се потвърждава и от официалните документи на много уважавани организации. Сред тях – Royal инспекторат- питейната вода в Обединеното кралство, шведската агенция по околна среда,Австрийския Института по полимери и т.н.

Какъв цвят може да бъде PVC дограмата?

Стандартният цвят на рамката на всяка pvc дограма е бял. Това е най-универсалния цвят. Той се вписва добре с почти всеки интериор.Въпреки това, според желанието на клиента, pvc дограмата може да бъде в различен цвят от белия и най-често в декор имитиращ дърво. ”

PVC дограмата по дизайн различава ли се от традиционните прозорци?

Модерният прозорец от PVC се състои от няколко елемента: рамка, крило, стъкло и обков.
Една от основните разлики – е наличието на стъклопакети, състоящ се от две или три стъкла и камери с въздух между тях. Това запазва топлината по-добре в сравнение с традиционните единични стъкла. В допълнение, между касата и крилото има две или три гумени уплътнения, които подобряват топлоизолацията.
И накрая, модерно обзавеждане осигурява много по-голямо удобство на потребителите. Например, pvc дограмата може да се отваря по няколко начина- нормално,чрез накланяне на горната част , да се приплъзва.

Подобни статии:

  1. Плюсове на PVC дограмата PVC дограмата е изградена от изключително популярен материал в наши дни, наречен поливинилхлорид (PVC е абревиатурата на английски език). PVC...
  2. Поддръжката и избора на пвц дограмата Прозорците от ПВЦ не се нуждаят от поддържане. PVC дограмата трае много повече от други материали и ненапразно фирмите произвеждащи...
  3. Предимствата и недостатъците на велоергометъра Всяка сутрин се заричате, че от утре започвате да правите упраженения. Трябва да свалите няколко килограма, да стегнете корема и...
  4. Как се чисти фасаген? Фасагенът е фасадна боя с множество достойнства – стяга се бързо и въпреки че за разредител се използва вода, е...

Автор: salamander88

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар