Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Ревю на Samsung Galaxy Ace

25 януари 2012 | Автор: gvv | Публикувана в Комуникации

Samsung Galaxy Ace: Android – смартфон за новаци и асове
Samsung Galaxy Ace е един от четирите смартфона начално ниво, представени от производителя в началото на годината. Вече писахме за Samsung Galaxy mini и Samsung Galaxy Gio, а сега ще разгледаме дадения модел.

Асе (eng.”ас”) е най-функционалния от достъпните смартфони на компанията и е ориентиран към младите и общителни потребители, които се нуждаят не само от базови възможности, но и от опции, правещи устройството мощен комуникационен инструмент.

Стилен дизайн и добра функционалност
Samsung Galaxy Асе се различава от своите събратя, които имат по-скромна функционалност. Външно този модел изглежда не по-лошо от смартфоните от по-горния ценови сегмент, по ниво на бързодействие той отстъпва съвсем малко пред най-скъпите модели, представени на днешния пазар. Разбира се, по някои параметри, такива като качество на изображението или възможности на камерата, Galaxy Ace все пак губи, но ако на Вас ви е необходимо относително евтино решение с добре балансиран комплект от възможности, то това е отличен вариант!

Дизайн и управление
Позиционирането в средния ценови сегмент не е попречило да се направи доста привлекателен Samsung Galaxy Ace. Моделът е направен стилно, със заоблени ъгли. Конструкцията е изготвена от пластмаса, макар че сребристия кант на корпуса, на пръв поглед, изглежда метален. Абсолютно плоския лицев панел е покрит със стъкло от Gorilla Glass, което позволява да се защити екрана от поява на драскотини даже при не до там внимателно ползване на смартфона. Рамката на екрана е черна и ефектно се допълва от хромираните елементи – решетката на високоговорителя и контура на централния бутон за управление. Над екрана са разположени сензорите за светлина и приближаване.

Централният бутон, който се използва за връщане към главния екран реално се натиска, а двата разположени отстрани от него са сензорни и са снабдени с приятна леко бяло осветление. Тези два бутона се използват за извеждане на панела за настройки и за връщане към предишното прозорче.

Страните на смартфона много удачно са комплектовани с бутони и портове. USB интерфейсът и 3,5-мм порт за слушалките са в горния край, а слотът за карта-памет, покрит със защитно пластмасово капаче, е вграден от дясно. До него е бутона за вкл./изкл., който служи и за блокиране на смартфона. Бутон за камерата в Samsung Galaxy Ace не е предвиден, а регулатора на звука се намира вляво. Като цяло всичко е удобно и премислено.

Задния панел, който е и капаче на батерията, представлява особен интерес. Пластмасов е, може да бъде черен релефен или пък черен/ бял гланцов. Релефният вариант подсигурява по-надеждно хващане, но пък огледалното покритие прави визуално устройството по-скъпо. Традиционно на задния панел са разположени обективът на камерата, светодиодната светкавица и високоговорителят.

Що се касае до габаритите на смарфона, едва ли ще Ви се стори, че Samsung Galaxy Aceе много компактен. Тежи 113 грама, дебелината на тялото е 11.5 мм.

Равносметка
Samsung Galaxy Ace е относително евтин, но много сполучлив смартфон. Неговите силни страни са: богатия комуникационен комплект от възможности и страхотното изпълнение на тялото с използване на защитно покритие Gorilla Glass. Моделът работи под управлението на операционната система Google Android 2.2 Froyo, която добре се допълва от обвивката на Samsung TouchWiz, значително улесняваща управлението на устройството.

Ревюто е предоставено от Щепсел.бг – продажба на мобилни технологии.

Подобни статии:

  1. Samsung Galaxy Note в България “GALAXY Note се носи на крилете на нашите знания и иновации. Ние изучаваме основните елементи на мобилната култура, развлечения и...
  2. Samsung Galaxy Ace Samsung S5830 Galaxy Ace е предназначен за комуникативни, делови личности, които винаги залагат на последните иновации в областта на високите...
  3. Samsung Galaxy S II i9100 Samsung Galaxy S II I9100 – Обща характеристика Ярък. Тънък. Бърз Дисплей Super AMOLED Plus Дисплеят Super AMOLED Plus се...
  4. Лидерите сред смартфоните – Samsung и iPhone България наброи към 1 млн потребители на смартфони. Нека да погледнем серии най-разпространени от тях. Позициониране Никой не се нае...
  5. Samsung B7722 Duos – телефон с две-сим карти и wifi Samsung B7722 Duos – разширете границите на общуването! Едновременна поддръжка на 3,5 G + 2.5 G Първият телефон на Samsung...
  6. Ревю на Nokia Lumi 800 Nokia Lumia 800 – Обща характеристика Функционалност, производителност и безкраен избор от възможности – ето това е Nokia Lumia 800!...

Автор: gvv

Този потребител е публикувал 52 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар