Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Ролята на музиката в живота ни

29 август 2011 | Автор: sxetre | Публикувана в Комуникации

Всички слушаме музика и харесваме определена музика, но не осъзнаваме колко голяма част от живота ни е музиката.

Според бимузикологистите(Биомузикологията е нова наука), музиката навлиза в света ни още когато по планетата са се скитали само диви животни. Има теория която гласи, че животните са използват форма на музика за да комуникират. Със сигурност песента на птиците е музикална и е форма на комуникация между видовете, гръбнатите китове също пеят сонати като форма на комуникация.

Какво ни привлича към музиката? Защо имаме ipod-и с хиляди песни? Защо телефоните ни са пълни със стотици мелодии Защото музиката е част от земята и нашата природа.

Биомузикологистите вярват, че човешките мозъци са настроени за музика. Според тях първите хора в преисторически времена също са правили музика. Първите музикални инструменти най-вероятно са били свирки, издялани от животински кости и са били използвани за комуникация. Преди около 5,000 години, хората са правили музикални инструменти за удоволствие и за използване в ритуали. Истинската революция в музиката обаче настъпва преди около 2,500 години, когато Питагор измисля математическа формула за днешните музикални ноти. Всяка нота е с една стъпка по-висока от следващата, на всяка нота и е дадена буква за да може музиката да се изписва.

През следващите 1,000 години музиката става по-сложна. Различни култури приспособяват свои собствени типове музика. Броя и вида на музикалните инструменти експлодира! В Европа музиката се създава главно за Християнската религия. Музиката е свирена и пята в Християнски манастири преди 1,500 години.  С течение на времето музиката започва да отразява политическите времена и живота през периода. Ерата на класическата музика е ерата на Бетовен и Бах, когато композиторите започват да изразяват силни чувства чрез музиката си.

Докато слушаме музика, ние не се замисляме за всичко това, но слушаме музика редовно защото е част от интегралния ритъм на нашата планета. Лекува и ни помага да превъзмогнем проблеми, така, че следващия път като слушавате музика го приемете като дар от който може да се възползвате по всяко време и може да бъде с вас винаги.

Подобни статии:

  1. Александър Мирчев и музиката От много години работя в къщите, които съм имал. Това е моята среда и искам да творя в нея. Всички...
  2. Батерии за лаптоп – правилната поддръжка удължава живота им Какво трябва да знае всеки, които притежава или възнамерява да си закупи лаптоп, и по специално батерия за лаптоп. Ето...

Автор: sxetre

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар