Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Торове и обогатители от Агроиндекс България – високи добиви даже и при бедни почви

19 август 2011 | Автор: web fusion | Публикувана в Бизнес

Всеки човек занимаващ се със земеделие иска добивите да са високи и продукцията да е с добри качествени показатели. При наличие на богати почви и чрез третиране с правилните торове и стимулиращи продукти това не е никакъв проблем. Не всички почви в България обаче отговарят на изискването да са богати на хранителни вещества, да са с дълбок хумусен слой, да задържат влага и да позволяват развитието на дълбока коренова система на растенията.

Цели 3,3 милиона декара, от които 1,3 милиона в Северна България и 2 милиона в Южна България са бедни почви с висока киселинност и соленост, нисък хумусен хоризонт , бедни са на фосфати и азот и почти не задържат влага. Те са подходящи за отглеждане само на такива растения, които нямат особено големи изисквания към почвата, като някой житни растения и ориенталски тютюн.

Ако Вие сте от онези „късметлии“, принудени да се борят със затрудненията свързани с отглеждане на култури именно върху такива бедни почви, Ви препоръчваме използването на Тера – Хюмик. Този подобрител за почви съдържа в себе си идеална пропорция фулво и хуминови киселини и е препоръчително да се използва при липса или недостиг на хранителни вещества и спомага за развитие на кореновата система и усвояване на хранителните вещества, а също ускорява обмена им. Тера – Хюмик е незаменим продукт за бедни почви, като освен всичко друго подобрява самата им структура, позволява задържането на вода и увеличава пропускливостта.

Торовете и подобрителите за почви от Агроиндекс България са голяма крачка към увеличаването на добивите, независимо от това, каква култура отглеждате.

Подобни статии:

  1. Груповото пазаруване в България Поглеждайки няколко години назад, електронната търговия в България не се развиваше особено добре. Факторите за това вероятно са много,  но...

Автор: web fusion

Този потребител е публикувал 77 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар