Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Умря пионерът на достъпната авиация

5 януари 2011 | Автор: 4140 | Публикувана в Друго

Американският икономист, направил възможно представянето на евтините самолетни билети, почина на деветдесет и три годишна възраст. Alfred E Kahn е известен най-добре като архитектът на де-регулацията на авиопревозвачите в САЩ – процес, стартирал при администрацията на президента Картър, през 70-те години.
Освен по-благоприятните условия за пътуващите, това е донесло и икономични затруднения за някои от наложените авиокомпании.
Алфред Е. Кан беше и професор по икономика в Cornell University в New York. Той вярваше отвержено , че решенията за и нивата на предлаганото обслужване при публичните услуги следва да бъде задача на на собствената им управа, без намесата на правителството.
Той е човекът, набрал необходимата подкрепа от силни хора, за да прокарат закона за дерегулирането на щатските авиопревозвачи, по времето на Джими Картър.
Този закон отхвърли широка четиридесет годишна практика на контрол, регулираща всички решения на превозвачите по отношение билетите и дестинациите.
Дерегулацията доведе до навлизането на евтини самолетни билети, и до мащабна и понякога болезнена реформа на индустрията.
Известни играчи в американската авиоиндустрия, като pan Am, изчезнаха напълно, заради неспособността си да се приспособят към новата ера. Други фалираха в старанията си да понижат таксите си. Междувременно, заплатите и придобивките за служителите на утвърдените авиокомпании бяха много редуцирани.
Професор Кан се смята за архитектът на нискотарифните авиокомпании. Неговите реформи направиха възможна появата на бюджетни превозвачи в САЩ, като Southwest и Jetblue.

Подобни статии:

  1. Супер търсачка за евтини самолетни билети Всички обичаме да пътуваме, но  не всеки път успяваме да планираме нашето пътуване оптимално. Уеб сайта http://cenisamoletnibileti.com ни предоставя реална...
  2. Готови… Старт! Повече от 60 еко-автомобила се включиха в осемдесет и пет километрова надпревара за „най-чисто” возило. Ралито се състоя ден преди...

Автор: 4140

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар