Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

6 полезни съвета при пътуване

8 септември 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

пътуванеСъвет 1: През уикендите отсядайте в хотел, който се намира в бизнес квартал, ще ви излезе по-евтино. В много градове бизнес пътуванията са определящи за цените на хотелите в определени квартали. Случва се така, че седмичните цени са изключително високи, но поради отлива в края на работната седмица, хотелите правят намаления за уикендите.

Съвет 2: Търсете изгодни оферти за самолетни билети в средата на седмицата. Според водещи портали за продажба на билети вторник следобед е най-доброто време за търсене на атрактивни цени сред авиокомпаниите. Обикновено в понеделник някой от авиопревозвачите пуска своите оферти с намаления, а до вторник вече всички са свалили от цените си, за да не останат назад в предложенията.

Съвет 3: Обличайте се разумно. Връхна дреха, която да ви е винаги под ръка е задължителна, удобните обувки също. Дамите могат да избегнат неприятните понякога одеяла в самолета, като носят подходящ шал.

Съвет 4: Яжте, както ядат местните. Добре е да избягвате скъпоструващите ресторанти, създадени, само за да вземат парите на туристите. Поинтересувайте се къде се хранят местните хора навън и посетете тези места. По-добре не питайте в хотела къде можете да хапнете хубаво, защото обикновено служителите на рецепцията препоръчват точно определени ресторанти, които им плащат за това, което разбира се не винаги означава, че са добри.

пътуванеСъвет 5: Научете се да избягвате тълпите. Не става дума за това да се затворите в хотела и да не си показвате носа навън, а за умението да посещавате забележителностите, когато не всички са там. Проучете кога са най-натоварените дни на съответните места, където искате да отидете и ги посетете в различни дни.

Съвет 6: Познавайте правилата. Познаването на правилата ще ви свърши отлична работа, спестявайки ви нерви и време. Запознайте се с правилата за ръчен багаж и помнете добре правилото за течностите. Разрешено е да носите само малки количества течности в ръчен багаж, като те трябва да са в прозрачен плик и да не надвишават един литър. Не забравяйте, когато носите лекарства, че за тях се допускат изключения, но трябва изрично да ги декларирате.

Подобни статии:

  1. 7 съвета за по-изгодни самолетни билети С малко планиране и проучване е възможно да пътувате до вашата любима дестинация без това да се отрази сериозно на...
  2. Авиокомпаниите и ръчния багаж Правилата за ръчния багаж (този, който пасажерът има право да качи  с него в самолета) на почти всички авиокомпании варират,...
  3. Футболни прогнози – полезни съвети при изготвянето им Печелите ли от футболни прогнози? А искате ли да печелите? Е разбира се, кой не иска. В тази статия няма...
  4. Евтини пътувания в чужбина. Идва лятото и възможността да посетим някоя известна туристическа дестинация в чужбина сигурно ви е минавала през ум. Но както...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар