Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как се използват подслушвателни устройства

14 юни 2016 | Автор: ganbox | Публикувана в Компютри, Комуникации

Не е нужно да сте детектив, за да ви потрябва подслушвателно устройство. Съмнявате се в действия зад гърба ви, измамни разговори, лъжи и заговори? Ако е така, най-вероятно вече сте се ориентирали към използването на подслушвателно устройство.

Преди да се заемете с поставянето му обаче,  е необходимо да се запознаете с важните моменти при инсталирането му,  за да избегнете евентуални грешки и безуспешни резултати. Би било много разочароващо, точно когато разговорът тече, устройството да прекъсне или предава глух сигнал.

подслушвател

КАКВО СА ПОДСЛУШВАТЕЛНИТЕ УСТРОЙСТВА?

Подслушвателното устройство най-основно представлява микрофон, който може да бъде направен в различна форма и размер. Обикновено се търсят възможно най-малък размер микрофони.  Вече има подслушвателни устройства с големина колкото глава на топлийка.  Устройството може да бъде и във вид на мобилен телефон, с който подслушвате дистанционно.

Различни видове шпионска техника можете да разгледате тук: http://www.spy-secrets.com/nachalo/podslushvatеlni-u-va.html

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ВИДОВЕ ПОДСЛУШВАТЕЛНИ УСТРОЙСТВА И КАК СЕ ИНСТАЛИРАТ?

v Подслушвателни устройства – микрофони (бръмбари)

За обикновените подслушвателни устройства – микрофони (или както ги наричат „бръмбари“) стъпките за поставяне са следните:

1)   Първо, свържете подслушвателното устройство със записващо устройство.

2)   Поставете микрофона на желаното място.  Ако имате доверен човек на мястото, на което ще записвате уличаващия разговор, най-добре е да поставите подслушвателното устройство върху него. Ако не, потърсете достатъчно скрито, но и удобно място, на което можете да уловите ясно и най-ниските звуци. Подслушвателните устройства от по-висш клас са направени така, че да записват дори шепот.

3)   Изпробвайте / проиграйте предварително работата на подслушвателното устройство. Имитирайте средата и говора, който се очаква. След това проверете резултата.

4)   Уверете се, че записващото устройство, с което е свързан микрофонът, позволява достатъчно дълго време за запис.

5)   След като истинската „операция“ приключи, проверете дали устройството е запазило записа в паметта си. Чак тогава изключете техниката.

подслушвател

v Дистанционни подслушвателни устройства

Това са така наречените gsm подслушвателни устройства. Те работят със SIM карта, която се поставя в мобилен телефон. Можете да „му се обадите“, като просто наберете номера на SIM картата, след което подслушването започва.

1)   Първа стъпка: поставете SIM картата в апарата.

2)   Втора стъпка: изберете необходимите настройки . Двупосочното gsm аудио подслушвателно устройство позволява или то „да ви се обади“, когато се появи звук, или вие да наберете него. Първата опция е доста по – удобна, тъй като устройството ще осъществи обаждане, когато се появи звук, вместо вие да набирате постоянно и да проверявате. Така ще спестите от енергията на батерията. А това понякога се оказа ключово. Едва ли бихте искали точно в най-важния момент батерията да се изтощи.

3)   Поставете подслушвателното устройство на най-близкото до обекта място. Дистанционно подслушващите устройства трябва да се намират възможно най-близо до източника на звук, за да бъде записът качествен.

4)   Изпробвайте обаждане до номера и проиграйте „обаждане“ от устройството към вас.  Преди да пуснете в употреба подслушвателното устройство, проверете качеството на записа от „проиграната“ ситуация и ако се налага, коригирайте някоя от стъпките.

 

Подобни статии:

  1. Видове DVR устройства за видеонаблюдение Видове DVR устройства за видеонаблюдение Всички модели dvr-устройства (или видеорекордери) условно се разделят и се класифицират по множество фактори. В...
  2. За Amazon и Kindle Amazon Kindle е поредица на четци на електронни книги в четвъртото си поколение. Amazon Kindle eReaders дава възможност на потребителите...

Автор: ganbox

Главен SEO консултант във фирмата за SEO услуги Ganbox - лесно откриване на вашия бизнес сайт в Google.

Този потребител е публикувал 108 статии.

Вашият коментар