Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Да превърнем градината си в истинско произведение на изкуството – с перголи

11 април 2016 | Автор: ganbox | Публикувана в Хоби

pergoli

Перголите представляват конструкции, чието предназначение е да поддържа увивните и катерливи растения. Такива, например, са арките, покрити със зеленина, коридорите, навесите покрити с подобна растителност и т.н.

Още информация и снимки можете да видите на тази страница: http://www.kamax.bg/p/Pergoli

Когато използвате перголи, за да аранжирате градината си, вие не постигате само красотата, към която се стремите. Тяхно основно предназначение е придаването на топлина, уют и максимален комфорт вкъщи. Освен това, перголите служат и за защита от силните слънчеви лъчи, вятър, любопитни погледи, осигуряване на прохлада в горещите дни, оформяне на вход на дома по прекрасен начин.

Съществуват много начини, по който може да организиране конструкцията си. Например, може да поставите перголи между цветята и зеленчуците и да ги отделите, да обособите различни части, да я центрирате, обединявайки отделни части. Бихте могли ида създадете малка „стая” в градината си за отделяне на определен вид растителност, като съчетаете перголата с решетки за такива увивни и катерливи растения.

Производителите предлагат огромно разнообразие от перголи, за всеки стил и предпочитание: за по-изящна и романтична обстановка – конструкция, изработена от ковано желязо, дървени такива за по-леко и ефирно оформяне на градината, перголи с тухлени опори и дървени греди. Развихряйки въображението си, бихте могли да добавите пейка или цяла беседка, което ще допринесе за ефекта „уау” на вашия двор. Хубаво е изберете ароматни и цъфтящи цветя, за да се потапяте в една наистина неустоимо приятна атмосфера, заставайки под перголите.

Важно е да знаете, че перголите изглеждат по-ниски, отколкото всъщност са. Ето защо, трябва добре да подберете растенията, пространството и материала при изграждането и поставянето и на определеното място в градината.

Зеленият покрив, който всеки може да има в дома си, благодарение на перголите, придава необикновена красота и чувство на сигурност и спокойствие. Създавайки своя зелена стая или просто комфортна арка, под която времето просто да лети, ще ви доближи още малко до природата, до изяществото на Земята, което би вдъхновило много стъпки в живота ви. Перголите са доказателство за това как нещо на пръв поглед малко, може да направи живота малко по-хубав.

 

Подобни статии:

  1. Книгите като произведение на изкуството Използвана, стара книга или втора ръка книга е книга, която е била собственост на повече от един собственик, различен от...
  2. Мимоза в градината – съвети за торове, поливане, засаждане и кратка информация Мимозата може да бъде описана като красиво декоративно дърво с нежни ароматни цветове. Това растение е познато още като копринено...
  3. Озеленяване на склонове Много фирми за озеленяване успешно използват склоновете за въплъщение на своите идеи. Главната особеност на градината на склона е силата...
  4. Как да поливаме цветята в дома си Е-ЦВЕТЕ ООД предлага няколко ценни съвета за всички нас. Те са свързани с поливката на цветята в дома ни: За...

Автор: ganbox

Главен SEO консултант във фирмата за SEO услуги Ganbox - лесно откриване на вашия бизнес сайт в Google.

Този потребител е публикувал 108 статии.

Вашият коментар