Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Видовете Хостинг

1 декември 2011 | Автор: irgnet | Публикувана в Компютри

В тази публикация ще се опитам да разясня и сравня видовете хостинг, както техните недостатъци и предимства. В България както и по света има богат избор както на хостинг компании, така и на специални хостинг услуги, които те предлагат. Изберете нужният за вас вид хостинг план, за да оптимизирате най-добре вашето присъствие в мрежата.

Споделен Хостинг:
На един сървър се разполагат стотици споделени акаунти, като ресурса на машината се ползва между акаунтите. Предимството на този хостинг план е че е най-малко струващия от възможните варианти. Недостатъка е че трябва да делите ресурса на сървъра със десетки други блогове, хостнати на него. А при ситуация когато някой чужд сайт започне да претоварва много машината, страдат другите юзери, които шерват настоящия сървър. В случая администраторите преместват или премахват такива натоварващи сайтове, но за това трябва време, през което вие ще имате загуби в трафик, време за зареждане на страниците и др.
Но въпреки това споделеният хостинг е идеално решение за неголеми блогове, информативни или фирмени с неголяма натовареност. А хостинг фирмите предоставят множество видове планове за споделен хостинг, за да задоволят и най-капризният потребител.

VPS – Виртуален Сървър
Както при споделеният хостинг, така и тук на една машина се инсталират няколко виртуални сървъра. Но разликата е в количеството. Броят на VPS плановете в един сървър е няколко пъти по-малък от колкото при споделеният хостинг. Освен това при VPS плана имате точно заделени и определени параметри от сървъра само за ваше ползване. Цените са малко по-високи отколкото при споделеният хостинг, и така се предлага по-голяма сигурност и гарантиран сървърен ресурс. И при ВПС хостинга се продават множество планове, в зависимост от вашите критерии за дисково пространство, скорост на свързаност, оперативна памет и други параметри. ВПС сървърите са добри за средно посещаеми сайтове, онлайн магазини и всякакви електронни услуги със средна натовареност.

Dedicated сървър
С други думи това е да вземете под наем цял сървър само за вашите услуги. Скъпо удоволствие, но ако имате натоварен сайт с много посетители dedicated сървъра е точно за вас. Когато сте си наели сървър разполагате с много опции. Можете да предпочетете с каква операционна система да работите. Можете да си подновявате софтуера по всяко време, докато при виртуалните сървъри или споделения хостинг за подновяването се грижат администраторите в хостинг фирмата, а те невинаги действат на момента. Вместо вземете под наем сървър, е възможно да си купите такъв, като вие си избирате хардуерните параметри на сървъра. След закупуването можете да го дадете в Дейта Центъра на някоя от Хостинг компаниите. Тази услуга се нарича Колокация. Тук предимството ви е че можете да ъпгрейдвате не само софтуера , но и хардуера на вашият сървър.

Напоследък все по-популярен взе да става облачният хостинг. На него ще отделим цяла една тема, за да ви прдставим по-подробно най-новата тенденция в света на хостинга.
А вие преди да си закупите хостинг план или да наемете сървър, обмислете подробно от какво се нуждаете, за да си определите правилно разходите за вашето онлайн присъствие.

Подобни статии:

  1. Три фактора, които трябва да обмислите при избора на доставчик на колокация Колокацията като хостинг услуга е уникална спрямо останалите предложения в хостинг индустрията, защото не просто предоставя възможност да използване на...
  2. Вашата фирма онлайн ли е вече? Създаването на уебсайт за вашия бизнес е възможно да се окаже една от най-добрите инвестиции, която някога сте решили да...

Автор: irgnet

Този потребител е публикувал 6 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар