Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Домашно лекуване на гастрит

31 януари 2012 | Автор: iZdrave | Публикувана в Здраве & Фитнес

Лекуване използвайки кокосов орех на гастрита
Полученото от кокосовия орех кокосово мляко е чудесен лек при терапията на гастрит. Чрез неговото действие на стомаха се осигурява необходимата почивка и осигуряват минерали и витамини. Приемането на кокосово мляко е изключително благоприятен за процеса на възстановяване, ако по време на първите 24 часа на страдащия не се дава нищо друго освен него.

Лечение на гастрита приемайки ориз
Оризовата каша представлява добро, изготвено в домашна среда лечебно средство при болни с остър гастрит. Приема се по 1 чаша оризова каша два пъти дневно. При хронифицирано заболяване стомашният сок е в намалени количества, заради което е добре да се употребяват храни при които е наложително продължително дъвкане на храната. Дългото дъвчене е условие за секретирането на по-високи количества стомашен сок.

Лекуване прилагайки картофи
Сокът извлечен картофите, както се получава, е много полезен заради качествата му да успокоява проявленията на гастрита. Съветът е да се приема по 1/2 чаша сок 2-3 пъти през деня, около 1/2 час преди хранене.

Прилагане на невен при терапията на гастрита
Невенът представлява полезно растение, което вирее в географски ширини на България. Той е билка, за която се счита, че притежава благоприятен резултат при лечението на гастритa. Приготвения от невен чай, приготвен по стандсртния начин за запарка е метода по които се използва билката. Дневно приема на чая приготвен от невен е 2 пъти дневно по 1 супена лъжица.

Още отлични средства
- Семената от папая и ананаса подпомагат смилането на храната. Те трябва да се ядат слабо зелени. Папаята е богата на ензими, които смилат храната.

- Ментата съдържа етерични масла, които подобряват обработката на храната от организма, гастрита и други болести на стомашно-чревния тракт.

- Ако гастрита е породен от анемия, консуимирането на хлорофил под формата на хранителна добавка може да облекчи състоянието.

- Консумацията на хранителни продукти, съдържащи витамин Е е възможно да подобри проявите на гастрита

- Благоприятен ефект при гастрит дава пиенето на по-обилни обеми течности дневно.

Подобни статии:

  1. Тумор на стомаха Заболяването се намира на едно от началните места като причина за смърт. При мъжете се открива около два пъти по-често...
  2. Невен – билката с множество лечебни свойства Лечебните свойства на невена са всеизвестни от дълги години. Неслучайно билкарите и бабите по селата приготвят специални мехлеми и разтвори...
  3. Лунна диета Лунната диета е една от най-популярните диети за ефективно, удобно и полезно намаляване на теглото. Тя е течностна диета, която...

Автор: iZdrave

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар