Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Избрахте ли подходящия за вас стил на игра?

20 март 2012 | Автор: georgi55 | Публикувана в Спорт

Бившият четвъртфиналист на Уимбълдън и настоящ спортен психолог Алън Фокс споделя пред изданието TENNIS.com, че е изключително важно да изберем стил на игра в тениса, който да подхожда на нашата индивидуалност.

Всички ние имаме своите идоли в тениса и много често ни допада техния стил на игра. За съжаление нашата индивидуалност рядко съвпада с тази на любимия ни тенис герой. Затова Фокс съветва да не копираме играта на идолите си, а да се опитаме да следваме своята индивидуалност.

Най-елементарния избор, който трябва да направим е между офанзивен и дефанзивен стил на игра, съветва Фокс. Ако не обичаме риска, вероятно ще е поразумно да се насочим към дефанзивен стил на игра, при който може да печелим с постоянство и да се надяваме на грешки на опонента си.

Ако обичаме да живеем на ръба, то тогава трябва да изберем офанзивния стил, при който ние сте атакуващия играч, който предизвиква грешки на противника или прави печеливши удари.

Фокс посочва като примери за офанзивни играчи легенди като Род Лейвър и Артър Аш, които са се стремели да постигнат печеливши удар при всяка удобна възможност. Противоположен стил на игра за имали играчи като Панчо Гонзалес и Джон Нюкомб, които са побеждавали с постоянство и рядко допускане на непридизвикани грешки.

Самият Фокс е практикувал в началото по-агресивен стил на игра. С времето обаче е осъзнал, че стилът му на игра и консерватината му индивидуалност не му носят успех. Затова е решил да премине към по-защитен стил на игра.

“За да постигнете добри тенис резултати не копирайте играта на някой друг”, съветва в заключение Фокс. “Трябва да сме достатъчно смели да изполваме собствените си удари в най-важните моменти”, както често казват най-големите в тениса.

Подобни статии:

  1. Нова блог игра от Кабината Днес стартира нова блог игра на тема “Защо бих изучавал чужд език в Кабината?“, естествено има осигурена награда в размер...
  2. Lady Popular – игра за момичета В играта Lady Popular на различните етапи ще може дамата да се обучава и работи избрани различни професии. За да...
  3. Кой е най-подходящия франчайзинг за Вас? На много места в интернет можете да срещнете съвети за това, че започвайки нов бизнес една от най-удачните форми е...
  4. Как да изберете подходящия круиз? Планирате първата си ваканция на круиз. Докато разглеждате многобройните възможности, трябва да си отговорите на три основни въпроса: • Какво...

Автор: georgi55

Този потребител е публикувал 39 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар