Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво представлява здравето

7 юли 2011 | Автор: zdravebg | Публикувана в Здраве & Фитнес

Здравето представлява нивото на функционална и метаболитна ефективност на всяко живо същество. При хората, това е общото състояние на един човек – ума, тялото и духа. Най-просто казано, това е състояние на човек, когато не страда от никакво заболяване, травма или болка, тогава човекът е в добро здраве. Световната здравна организация определя здравето в по-широк смисъл през 1946 г. като „състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто като липса на болест или недъг.”
Постигането и поддържането на доброто здраве се постига чрез различни комбинации от физически, психически и социални благополучия, което някои наричат „Здравен триъгълник.” От състоянието на здравето зависят както физическите възможности на човека, така и психическите му способности, умението му да се концентрира и да задържа вниманието си и т.н.
Здравето на човек може да бъде увредено не по един или по два начина. Всеки малък проблем или инцидент води до увреждане най-малко на нервната система. Вие по никакъв начин няма да почувствате това увреждане, но след време ще осъзнаете колко Сте изнервени и как всеки малък проблем на който преди не Сте обръщали внимание, сега е в състояние да Ви докара до ръба на нервна криза, защото както са казали старите хора „капка по капка – вир”.
За да може човек да е наистина в отлично здраве, трябва да спазва редица условия. Например трябва да се придържа към здравословно хранене, да прави редовно физически упражнения, да не пуши, да не пие алкохол и т.н. Най-важното условие е поне веднъж на 6 месеца да посещавате лекар и редовно да изследвате състоянието на здравето си. Единствено по този начин може да разберете дали начинът Ви на живот е здравословен.
Систематичните дейности за предотвратяване на здравословни проблеми, или тяхното лечение и насърчаване на доброто здраве при хората, се извършват от лекарите и фармацевтите. Здравето на животните пък, се следи и поддържа от лекарите – ветеринари.

Подобни статии:

  1. Изложение “Алея на здравето” Откриха в НДК традиционното годишно изложение “Алея на здравето” в което можете да разгледате щандовете на над 80 фирми които...
  2. За и против лекарствата В общественото пространство от дълги години се задава въпроса полезни или вредни са медикаментите за здравето на човека. Сред хората...

Автор: zdravebg

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар