Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво трябва да знаем при избора на USB флаш карта?

7 октомври 2011 | Автор: georgiev1975 | Публикувана в Компютри

За последните 8 години USB флаш устройствата набраха изключителна популярност. В днешно време те по-скоро са необходимост, отколкото лукс. Аксесоар, който задължително върви към нашия компютър.

Не беше отдавна времето, когато компютрите и лаптопите имаха максимална памет на твърдия диск от 2 – 3 GB. Тогава това пространство ни беше напълно достатъчно и задоволяваше изцяло нуждите ни да съхраняваме всякаква по вид информация. Но с развитието на технологиите, нараснаха и потребностите на потребителите. Затова тук на помощ се появяват USB флаш паметите, където на сигурно място можем да държим ценна за нас информация и да не натоварваме излишно лаптопа си.

Първата изработена флаш памет е пусната на пазара през 2000 година от компанията IBM . Нейният капацитет (забележете!) е била само 8MB. След това започва революция в производството и разпространението на миниатюрните джаджи, като през това време те постоянно разширяват обема данни, които могат да поберат, а с това и стават все по-достъпни като цена за масовия потребител.

Флашките до такава степен са вече част от нашето ежедневие, че дори тяхното присъствие и удобството, което ни осигуряват, не ни правят впечатление.

Напълно естествено е,ако се решили да си закупите флаш памет, да се чувствате доста объркани. С огромното разнообразие на модели, което има на нашия пазар, това се превръща в още по-сериозен проблем.

В магазините ще попаднете от напълно обикновени до изключително красиви и стилни USB устройства. Някои хора не обръщат голямо внимание на това как изглежда флашката, а се интересуват повече от нейния капацитет. Но има и потребители, които са по-взискателни и се спират на модели, които да изразяват стила им. Може би и вие бихте желали флашката да бъде в същия цвят като лаптопа ви. Затова и съществува такова огромно разнообразие, но все пак определящ фактор при избора ви на флаш памет, трябва да бъде нейната функционалност.

В онлайн магазина за компютри и компютърни компоненти jmt.bg ще намерите флаш памети във всякакви форми, големина, капацитет на съхранение и цени. Преди да вземете вашето окончателно решение обаче, преценете какви са нуждите и желанията ви. А чак след това си купете устройството, което най-добре отговаря на изискванията ви.

А сега ще изброим няколко важни съвета, които да спазвате при избора си на флаш памет:

Скорост на четене/записване на информацията
Един от основните недостатъци, които имат по-евтините USB флаш устройства, дори и да са с много гигабайти, са ниските скорости на четене. Затова се спирайте на модели с по-високи скорости на четене и запис, тъй като това определено е качество, което ще ви спести излишно губене на време и нерви.

Осигуряване на по-голяма защита на информацията
Има модели, които осигуряват допълнителна защита на записаните данни чрез криптиране. Разбира се тази екстра повишава и цената на устройството, което би било причина доста потребители да се откажат от нея.

Каква да е големината?
Преценете добре за какво ще ви е необходимо устройството и тогава се спрете да дадена големина, но гледайте да е нещо средно – нито твърде голямо, нито твърде малко. Най-често използваните памети са между 2 и 8 GB, като те се закупуват предимно от ученици и студенти и от хора за ежедневните им нужди.

Запознайте се с гаранционните условия
Не пропускайте да разберете колко месеца е гаранцията на устройството. Някои от тях имат примерно 5 години гаранция, а най-добрите търговски марки дори предлагат доживотна гаранция.

Още интересни статии и ревюта на компютърна тематика можете да намерите на blog.jmt.bg

Подобни статии:

  1. Опаковане в кашони – какво трябва да знаем? Привет! Хамалин съм и както всички хамали си обожавам работата. Очевидно е, че и работата също ме харесва! През всичките...
  2. Флаш игри Флаш игрите са много приятен начин да запълните вашето свободно време.В интернет има много безплатни флаш игри които може да...
  3. Три фактора, които трябва да обмислите при избора на доставчик на колокация Колокацията като хостинг услуга е уникална спрямо останалите предложения в хостинг индустрията, защото не просто предоставя възможност да използване на...
  4. Какво НЕ трябва да правиш при интервю за работа Отиваш неподготвен. В повечето случаи ще имате няколко дена да се подготвите за интервюто. Това е достатъчно време да се...

Автор: georgiev1975

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар