Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Кои са причините за нарушен месечен цикъл?

19 октомври 2013 | Автор: black_tulip | Публикувана в Здраве & Фитнес

звестно е, че менструалният цикъл има свойството да се променя, а понякога дори да изчезва за няколко месеца. Кои са причините за тези явления?
- Хормони. Изменения на концентрацията на съответни хормони в кръвта. Обикновено това се случва след като жената заболее от заболяване на ендокринната система или щитовидната жлеза, именно тогава се появяват нарушения в менструалния цикъл на жената.
- Инфекция в зоната на половите органи. При възпалителен процес на половите органи, възниква и нарушен месечен цикъл. Тази причина е сред основните, а отстраняването й е в незабавно изследване и преглед при гинеколог. В случай на подобни сигнали, веднага трябва да се направят изследвания за уроплазма, хламидии, трихомони и подобни заболявания.
- Наследственост. Не е изключена и причината в наследствеността. За установяването на тази причина най-добре е да се обсъди проблема с майката или бабата. Ако те също са имали подобни проблеми, значи причината е в наследствеността.
- Стрес. При силен стрес, притеснения и дори депресивни настроения е абсолютно възможно менструалният цикъл да се измени. Струва си да отбележим, че поради тези причини е възможно не само изменение в месечния цикъл, но и наличие на проблеми със стомашночревния тракт и силно главоболие.
- Смяна на климата и дори на обстановката /например се местите в ново жилище/.
- Прекалено интензивни тренировки или строг хранителен режим също могат да станат причината за нарушение в менструалния цикъл. Проблеми с месечния цикъл възникват при дистрофия, недохранване, прекалено ниско телесно тегло, анорексия и др.
- Прием на медикаменти. При прием на антибиотици, различни медикаменти, а също и витамин С.
- Натравяне и радиация. Нито едно натравяне не минава без последствия, а радиацията предизвиква нарушения в организма, съответно влияят и върху месечния цикъл.
- Пушене, наркомания и алкохолизъм също имат своето въздействие върху женския организъм. Ако тютюнът вреди на белите дробове, а алкохолът върху черния дроб, то наркотиците увреждат всички органи.

Подобни статии:

  1. Храна за здраво сърце Вашата сърдечно-съдова система е много важна система от съдове, предназначена да съдържа в себе си кръвта. Кръвта от своя страна...
  2. Косопад – причини От изтъняване и оредяване на косата, до пълна плешивост, може да варира загубата на коса, като следствие на редица причини....
  3. LDL холестерол и неговото взаимодействие с кафето и чая Високите нива на LDL холестерол в човешкия организъм могат да доведат до отлагането му по вътрешните стени на кръвоносните съдове...
  4. Невен – билката с множество лечебни свойства Лечебните свойства на невена са всеизвестни от дълги години. Неслучайно билкарите и бабите по селата приготвят специални мехлеми и разтвори...
  5. С какво може да ни е полезна съвременната народна медицина при настинки? Вече не е толкова трудно да победите настинката и резултата от двубоя да е във вашата полза. Всичко това може...

Автор: black_tulip

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар