Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

ТЕЖКИ ТАЙНИ

3 октомври 2012 | Автор: donchevas | Публикувана в Друго

Има тайни и тайни. Едните можеш да разкажеш след време, но за другите нямаш това право. Чувстваш се длъжен да ги къташ в душата си. Те натежават като окови и единствения изход, за да се спасиш, е да бягаш. Бързо. Само така имаш шанс да продължиш напред.

Спомняш ли си онези дни преди години? Когато можех да говоря с теб. Когато не се криеше зад стените, обгърнали душата ти. Когато беше открита и спокойна. Когато не знаеше толкова много тайни.
Преди говорихме. Общувахме. Много. Имахме толкова много общи теми. Работният ден минаваше бързо и неусетно… Споделяхме много, съветвахме се една друга, скачахме от тема в тема, но това ни забавляваше J Беше удоволствие да се работи с теб.

И тогава аз излязох по майчинство. Беше ми мъчно да се разделим. Толкова бях свикнала с теб. Заредиха се заместничка след заместничка – да поемат работата и да не те оставят сама в офиса. Хубави момичета, сериозни и отговорни, беше ти добре и с тях.

За съжаление едно лято остана сама. Наложи се. Кризата удари и нас. Нямаше много работа и не беше нужно аз да съм на линия.
Това те промени, нали?!

Върнах се отново. Но вече не беше същото. Ти вече беше с променено положение и позиция. Това ти даде достъп до много тайни. Тайни, които прекършиха общителността ти. Тайните, научени без да искаш, те тормозеха. Товареха те. Вече беше превила рамене под тежестта им. Не ги искаше, но не можеше да избягаш от тях. Беше станала по необходимост душеприказчик на неподходящ човек. Бяха ти споделени много истини, които по-добре да не беше научавала. Бяха ти разкрити много мисли и действия, които показваха лошотията на хората. Беше се обградила с толкова много стени. Говореше само за чрезвичайните неща. Не общувахме както едно време. Беше станала пестелива на думи. Денят минаваше вече толкова бавно. От 8 до 5 часовете се нижеха по-бавно и от пътнически влак.

Сега успя да избягаш от тези окови. Тотално промени нещата. Отскубна се от нежелания товар. Сега ще бъде различно.

Пак сме разделени. Ти се спаси. Остава да сторя същото и аз.

Подобни статии:

  1. Сериалът Малки Тайни – нов хитов сериал От 25.07.2011 започна излъчването на поредния турски сериал. Той се излъчва всяка вечер от понеделник до сряда от 20:00 часа...
  2. Скрити камери разкриват интересни тайни Новите технологии постоянно се развиват. Факт е, че днес на пазара за техника може да намерим какво ли не. Компютри,...

Автор: donchevas

Средностатистическа Бг жена - мама на двама, работеща в офис, но с желание да се развива в И-нет пространството. Искам да доразвия блога си, да се занимавам с преводи и писане. Надявам се, че силата, вдъхновението и упоритостта ще ми стигнат да успея и да реализирам желанията си.

Този потребител е публикувал 4 статии.

Вашият коментар