Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Борба с мишки и борба с плъхове

6 март 2013 | Автор: webidea | Публикувана в Друго

Как да се отървем от плъховете? За да се постигне ефективна борба с плъхове, необходимо е тези хитри гризачи да се държат под непрекъснато наблюдение. Унищожаването им включва употребата на различни продукти и препарати, плод на съвременни научни изследвания. Борбата с плъховете е от изключително значение за живота на човека. Статистиката показва, че ежегодно тези вредители унищожават храна, която би задоволила потребностите на 130 млн. души. Плъховете са преносители и на опасни болести и патогени.

Борбата с плъхове е важна задача за селското стопанство. Една от причините за устойчивостта им е тяхното голямо плодородие. Една двойка плъхове може да произведе няколкостотин плъха в рамките на една година.

Борбата с вредните гризачи включва борба с плъхове, полевки и мишки. Плъховете бързо се учат, така че дори и най-добрата стръв много бързо губи ефекта си. Те имат много високо развит инстинкт за самосъхранение. И понеже тези гризачи се размножават много бързо, в случай, че офисът или домът ви станат тяхна територия – безсмислено е да се опитате да се преборите сами с тях. За ефективна борба с плъховете е необходимо да се обърнете към специалисти.

Плъховете се различават от останалите животни с това, че при тях има характерна стриктна йерархия и взаимопомощ – ако някой от тях попадне в капан, заложен от човек, останалите плъхове ще се опитат да го спасят. Ако някой плъх открие храна, всички останали веднага научават за това.

Ефективна борба с мишки и плъхове може да се постигне по няколко начина. Първият от тях е поставяне на отровена с препарати храна на ключови места, които се знае, че често се посещават от плъховете. Друг начин е залагането на всевъзможни механични средства за улавяне, капани, примки и т.н. Борба с плъхове се прилага и с помощта на ултразвук, който прогонва гризачите от домовете. Максимален ефект за борба с плъхове се постига, ако бъдат взети мерки възможно най-бързо след появата им.

Подобни статии:

  1. Плъхове ядат плъхове! Вярно ли е? По-лесно би могло да се отговори на въпроса какво не ядат всеядните плъхове отколкото да се изброят всички храни, към...
  2. Борба с хлебарките Самото унищожаване на хлебарки, заради биологичната им устойчивост, е труден процес както. Честото пръскане с ред препарати за домашна борба...
  3. Диета с ябълки Диетата за отслабване с ябълки е изключително лесна за спазване, а в същото време е и много ефективна в борбата...

Автор: webidea

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар