Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво формира цената на компютрите

22 юни 2012 | Автор: dg_seom | Публикувана в Компютри

Днес компютрите са навсякъде. В нашия дом, на работното ни място, с нас на почива, на практика навсякъде, където отиваме си носим компютър. Различните видове компютри имат и различни цени, така например лаптопите са доста по-скъпи от настолните компютри.

Формирането на цена на компютри е дейност, която зависи от редица фактори. Днес ще ви предложим, няколко, за които ние се сещаме и считаме, че са едни от най-важните такива:

• Конфигурация – естествено колкото по-бърз компютър си купувате, толкова по-висока е и неговата цена. Това важи и при желание за повече място (хард диск с по-голям обем), където да съхранявате любимите си снимки, филми, музика и други файлове. В сила е и за по-големия обем оперативна памет, както и за редица други компоненти. В общи линии, колкото по-мощен, в каквото и отношение компютър да изберете, толкова по-висока е и неговата цена.

• Търговец – резонно всеки търговец си слага своя различна цена на компютри, в зависимост от своята политика. Естествено, колкото по-нагоре в дистрибуторската верига отивате, толкова по-ниска цена за своя бъдещ компютър ще получите.

• Курсове на валутата – много компании за продажба на компютри формират своите цени на база курса на американския долар т.е., ако изчакате ниски стойности на тази валута можете да си купите компютър на цена малко по-ниска от обикновено.

• Гаранция – често някой търговци на лаптопи и компютри предлагат удължаване на гаранцията при увеличаване на цената за крайния потребител. Всъщност доста потребители избират именно този вариант, за да се застраховат от евентуално некачествени машини.

• Доставка – ако поръчате своя компютър през интернет, то вероятно ще трябва да платите и за неговата доставка до вашия дом. Това напълно нормално оскъпява целия продукт и повишава цената на вашия компютър.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сте се информирали, кои са факторите, които най-често влияят при формирането на цена на компютрите, които използваме днес.

Подобни статии:

  1. Цената на петрола пада трайно Изминалите дни бяха белязани от коментари относно цената на черното злато. У нас бензина падна с 4 стотинки, тъй като...
  2. Какво трябва да знаем при избора на USB флаш карта? За последните 8 години USB флаш устройствата набраха изключителна популярност. В днешно време те по-скоро са необходимост, отколкото лукс. Аксесоар,...
  3. Какво губим и какво печелим от онлайн търговията Въпреки, че в България онлайн пазаруването не е толкова развито, колкото в други държави, вече се броят на пръсти хората,...
  4. Лаптопите на изплащане – най-търсени Живеем в лизингова епоха бе казал някой. Това с пълна сила важи и когато говорим за покупка на лаптоп. Днес...
  5. Килими и как да ги поддържаме Килимите са традиционно срещан елемент от обзавеждането на почти всеки български дом, като правилния подход при избор на килими се...

Автор: dg_seom

Здравейте казвам се Димитър Георгиев. Професионален копирайтър съм. Ангажиментите ми са свързани с някои от най-известните SEO оптимизатори в България. Имам и собствена директория за статии Article-bg.eu,като можете да се свържете с мен през нейната форма за контакт.

Този потребител е публикувал 47 статии.

Вашият коментар