Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Ремонт на покриви – поддръжка

7 октомври 2011 | Автор: dg_seom | Публикувана в Друго

Ремонти на покриви стават все по-популярни в цялата страна. Това е нужно поради застаряването на жилищния фон в България и мерките, които хората искат да вземат, за да гарантират уюта и комфорта на своето семейство за бъдещи години.

След като е приключил един ремонт на покрив, а и не само тогава, то е нужно да следим редовно за изправността на покривната конструкция. По този начин ще можем да реагираме адекватно и своевременно преди самия проблем да се е задълбочил и да изисква сериозните инвестиции, които се изискват при ремонт на покриви.

В настоящата статия ще се опитаме да обобщим за какво трябва да следите докато експлоатирате своя покрив и с оглед на това да вземете бързи и успешни мерки, за да се справите със ситуацията:

• Близки дървета – ако около вашия покрив растат в непосредствена близост дървета, то добре е те да бъдат подкастрени, за да предотвратите техния контакт с него, който често е причина за запушването на улуци, а от там и натрупване на влага по покрива. Друг проблем са падналите клони, които могат да бъдат причина за счупени керемиди и нарушаване на целостта на покритието след ремонт на покрив.

• Следете състоянието на керемидите след или преди ремонт на покрив – ако откриете цепнатини или счупени керемиди, то добре е да вземете мерки срещу това като подмените керемидите или потърсите гаранцията си от фирмата, която е отговаряла при ремонта на вашия покрив. Ако има липсващи керемиди, то вероятно това се дължи на буря или счупени клони. Най-добре е бързо да запълните липсващите звена.

• Изгнили дъски – ако забележите подобни проблеми по вашия покрив, то явно е дошло времето да помислите за ремонт на покриви и да потърсите професионалисти, които да направят това, в случай че не желаете, нямате време или не сте компетентен, за да се занимаете лично. Изгнилите дъски са освен всичко друго и опасни, така че, колкото по-рано вземете мерки, за да ги подмените толкова по-добре.

• Течове – ако сте свидетел на течове във вашето жилище, то процедурата по ремонт на покриви е неизбежна. Колкото повече я отлагате, толкова повече влага ще се трупа в жилищните помещения и ще способства гниене и образуване на мухъл и плесени, които са изключително вредни за хора с респираторни заболявания.

Преди да започнете ремонт на покрив, то най-добре е да се консултирате с експерт, който да ви препоръча какви мерки да вземете, за да се справите с проблема.

Подобни статии:

  1. Ремонт на покриви Ремонт на покриви Всеки отделен хазяин на къща или вила, рано или късно се изправя пред необходимостта да възстанови частично...
  2. Ремонт на баня – монтаж на вана При ремонт на баня, все повече хора започват да търсят фирма, която да може да извърши и монтаж на вана...
  3. Ремонт на Нокиа и други телефон Животът на съвременния човек е толкова динамичен, че за вземането на навременни решения той трябва да е в крак със...
  4. Препоръки за поддръжка на тревна площ Морава При засяване на морава не използвайте какви да е семена. Предлагат се тревни смески, които растат по-плоско и с...
  5. Компютърни услуги и поддръжка ан компютри Success Solutions извършва професионални хардуерни и софтуерни компютърни услуги, администрация и абонаментна поддръжка на компютри и сървъри, проектира, изгражда и...
  6. Компютърни услуги и поддръжка на компютри Предоставянето на  информационното обслужване  на ит компания  e продиктувана от  необходимостта от бързи и професионални  компютърни услуги.В желанието  да  поддържаме...

Автор: dg_seom

Здравейте казвам се Димитър Георгиев. Професионален копирайтър съм. Ангажиментите ми са свързани с някои от най-известните SEO оптимизатори в България. Имам и собствена директория за статии Article-bg.eu,като можете да се свържете с мен през нейната форма за контакт.

Този потребител е публикувал 47 статии.

Вашият коментар