Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Ремонт на покриви

21 май 2011 | Автор: gvv | Публикувана в Бизнес

Ремонт на покриви

Всеки отделен хазяин на къща или вила, рано или късно се изправя пред необходимостта да възстанови частично или да направи цялостен ремонт на покрива. Тази  част на сградата, както е известно, трябва да бъде здрава, изолирана, красива и надеждна. В края на краищата, тя не само предпазва нас и нашата къща от валежите, но и я предпазва от прекомерна загуба на топлина.

Покривът се състои от елементи: носеща конструкция (греди или ферми) и самият покрив, който може да се сключи от вълнообразни листове (плочи), стоманени покриви, керемиди, плочки и т.н.

Ремонт на керемиден покрив

Типична дефорамция – образуване на пукнатини в плочките, излизане на разтвора. Според експерти, това се дължи на деформацията на дървена рама под действието на вятъра и снега. Укрепване на покривната конструкция може да бъде постигнато чрез уплътняване на гредите с дъски 38 мм и широчина 15-18 см, които съединяват няколко (3-4) греди. Разрушения разтвор  се заменя с нов, състоящ се от две части пясък и една част вар с добавяне на ленени влакна. Разтвора се поставя между плочките от страна на тавана. Ако искате да разрежете керемидата, трябва да я накисните във вода за 24 часа, след което може да я режете с трион.

Ремонт на водосточни тръби и улуци

Улуците трябва да бъдат добре закрепени, изчистени от замърсители и да имат наклон от 0,1-0,2%, което ще гарантира правилното дрениране на вода през тръбите. За целтта, казанчето се пълни с вода и се контролира правилното протичане на вода. Ако водата се бави, то тръбите трябва да бъдат коригирани с дървен чук.  Ако е необходимо, коригира се подкрепата на улука, така че да се премахнат задръстванията и да се осигури безпрепятствено движение на водата. Разделяне на водосточни тръби се дължи на тяхната водоизместимост надолу. За да избегнете това, тръбите трябва да бъдат запоени с метална лента под формата на триъгълни парчета стомана, която се държи за скобата в стената и държи тръбата в правилната позиция. Празнини в казанчето и тръбите се спояват, както и листа от стоманени покриви. За да се избегнат преовлажнени стени от пръски, при улука трябва да се провери дали края на тръбата е на не повече от 20 см от земята, а в края трябва да се направи бетонно казанче с ъгъл от сградата.

Мерки за сигурност

Когато се работи на покрива, извършва се ремонт на покриви, трябва да се спазват стриктно правилата за безопасност. Използвайте голямо безопасно въже, здраво закрепено, например, за тръбата от комин, използвайте здрави и фиксирани към стените стълби или специални съоръжения, стълби върху самия покрив с напречни пластини. Внимавайте с електроинсталациите.

Подобни статии:

  1. Ремонт на Нокиа и други телефон Животът на съвременния човек е толкова динамичен, че за вземането на навременни решения той трябва да е в крак със...
  2. Постоянен теч на вода от казанчето на тоалетната Изключително, често се случва да забележим, че водата от казанчето, дори когато не е използвано продължава да тече. Този изключително...
  3. Най-разпространените начини за отпушване на канали Навярно на повечето от нас ни се случвало да се запуши тоалетната, канала в банята или мивката. Вярвам, че няма...

Автор: gvv

Този потребител е публикувал 52 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар