Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Samsung Galaxy S III – финансово сравнение

3 август 2012 | Автор: gvv | Публикувана в Комуникации

Samsung Galaxy S 3

Прахта все още не се е разсеяла след една от най-вълнуващите битки между смартфоните, и облаци от звезден прах, които се въртят след едно пълно ревю мисля, че е време да се върнем назад и да погледнем трезво към два големи телефона. Две славни глави в историята на Android, два крайпътни камъка бележещи пътя на Samsung към върха.

Да гледаме безпристрастно към телефони като тези два, не е от най-лесните неща, но човек трябва да бъде спокоен и рационален в областта на модернизиране и когато става дума за пари. За да приключим с очевидното , Samsung Galaxy S III може да се похвали с огромен HD екран и удвояване на ядрата на процесора на своя предшественик. Това е толкова просто – и повече от достатъчно за повечето хора. Това, което ние се опитваме да правим тук, е да разгледаме отблизо разликите между две поколения и да разберем каква е цената на ъпгрейда и дали си струва.
Samsung Galaxy S III е явно по-добре оборудваният телефон – по-добър от S II, на практика във всички отношения , но това не означава непременно, че това е правилното Galaxy S за вас.
Ето едно бързо ревю , за да ви помогнем да получите представа за това, с какво Samsung се подобри с S III, но и защо един S II все още може да бъде умна покупка.
От всички изброени причини, цената е може би най-силното Асо в ръкава на Galaxy S II. Да, той остарява, но остава много солидно устройство, в горния среден клас.
От друга страна, ако сте се наситили от основното ястие на Android и се готвите за десерта, списъкът е доста кратък и Samsung Galaxy S 3 е в челните места. Samsung третират Galaxy S III като кралска особа на Droid и смартфона разполага с много готини аксесоари (безжично зареждане, AllShare Cast, Pebble), специален софтуер (S Voice и др) и той е почти ключов за актуализацията Jellybean.
За да получите пълната картина, ще трябва да погледнете, хардуер и софтуер, изпълнение и камера. Следващата страница ще засегне хардуера и екрана.
Камера:
Samsung Galaxy S II и S III снимат с максимална резолюция 1080p видео , макар че, не е задължително това да означава, че те имат същото качество.
Интерфейсът е доста подобен в двата телефона, с изключение на виртуалния бутон на затвора, на Galaxy S III. С него може да се направи снимка с пълна разделителна способност 16:9 по време на заснемане на видео.
И двата телефона снимат с 1080p видео при 17 Mbps в mp4 пакети и стерео звук с около 130 Kbps битрейт и 48 kHz честота.

Добре дошъл ъпгрейд на S III е, че зрителното поле не се променя, когато преминавате от 1080p в 720p. Със S II, при 1080p зрителното поле е по тясно, и трябва да се премине на 720p, ако имате нужда да поберете повече в рамката.
С Galaxy S III, обаче, вие получавате почти идентично качество на кадрите от двете видео резолюции – малко повече отколкото получавате от S II в 720p режим.
Това поставя S III в малко по-неблагоприятно положение, защото той вписва повече неща в кадъра, има по-малко пиксели за всеки обект (като резолюцията е равна). И все пак, телефонът работи чудесно – има много фини детайли, без назъбване или компресия артефакти, без шум. Galaxy S II снима стахотно 1080p, но клиповете са по-меки, с по-малко подробности.

С видео на Galaxy S III, тревата изглежда много по-добре, текстовете са по-разбираеми, дървените дъски са по-ясно дефинирани и сенките са решени много по-добре.

S III поддържа предимство при слаба светлина – текста е все още четлив и тревата е разпознаваема.
Нашата ISO диаграма показва значително подобрена резолюция (хоризонтално и вертикално), Galaxy S III е един от най-добре снимащите 1080p в нашата база данни.
Заключение:
Ако въпросът е кой от двата телефона, ние бихме искали да имаме в джоба си, отговорът е “Galaxy S III, моля”. S II е надежден спътник, но вече не гъделичка въображението, докато S III изглежда като че ли идва от бъдещето.
На касата, ни обзема съмнение – Galaxy S II ще остане страхотен телефон за поне още една година, дори ако не е чак толкова добър, колкото неговия наследник. Така че, ако вече го имате и не сте прекалено запален, бихте могъл да го запазите докато излезе IV на Galaxy S, който сигурно ще се появи, през следващата година.
Нещата са по сложни за тези, които нямат Galaxy S II обаче – сигурно телефонът е по-евтин сега, но дали си струва да харчат пари за телефон, който вече има няколко сиви косъма?
В дългосрочен план, Galaxy S III (ако можете да си го позволите) е по-добър избор – все още няма да е остарял следващата година (когато S II ще бъде стар и скърцащ) и ще използвате по-добрият смартфон от двата през това време.
Също така, неговата стойност при препродажба ще бъде все още висока след една година, така че паричните средства, които сте вложили за да купите телефона не могат да бъдат много повече, отколкото спестявате със S II, който няма да можете да продадете на добра цена тогава.
Добре, това заключение едва ли ще шокира никой – по-новия телефон е по-добрият вариант и това е едва ли е изненада. Но работата е там, ако трябва да избирате кой да купите точно сега, S III е по-добрият избор дори и финансово в дългосрочен план.

Подобни статии:

  1. Продажбите на Samsung Galaxy S III превишиха 10 милиона апарата Преди имаше предположения, че Samsung Galaxy S III ще стане най-бързо продаваният смартфон на корейския производител. Това бе потвърдено и...
  2. Джобен Samsung Galaxy Pocket Samsung Galaxy Pocket Samsung се върнaха към основите и както казват, винаги има място за още един в края на...
  3. Samsung Galaxy S II i9100 Samsung Galaxy S II I9100 – Обща характеристика Ярък. Тънък. Бърз Дисплей Super AMOLED Plus Дисплеят Super AMOLED Plus се...
  4. Ревю на Samsung Galaxy Ace Samsung Galaxy Ace: Android – смартфон за новаци и асове Samsung Galaxy Ace е един от четирите смартфона начално ниво,...
  5. Samsung Galaxy Ace Samsung S5830 Galaxy Ace е предназначен за комуникативни, делови личности, които винаги залагат на последните иновации в областта на високите...
  6. HTC One X vs Samsung Galaxy S 3 HTC One X Няма битка, която би могла да сложи край на войната в тази индустрия. Ние имаме два от...
  7. Samsung Galaxy Note в България “GALAXY Note се носи на крилете на нашите знания и иновации. Ние изучаваме основните елементи на мобилната култура, развлечения и...
  8. Ревю на Samsung Galaxy Ace S5830 от магазин за мобилни телефон Elitmobil Ако нямате финансовата възможност да си осигурите хубав телефон, но все пак искате да сте в крак с модата, трябва...
  9. Samsung Star 3 Samsung Star 3 Star 3 Duos ви дава възможност да ползвате две SIM карти в един апарат, това ви дава...
  10. Лидерите сред смартфоните – Samsung и iPhone България наброи към 1 млн потребители на смартфони. Нека да погледнем серии най-разпространени от тях. Позициониране Никой не се нае...

Автор: gvv

Този потребител е публикувал 52 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар